Kunta teettää kuntotutkimuksen omalla kustannuksella – Pyhärannan kunnantalon väistötiloiksi ehdolla Säästöpankin entiset tilat Ihodessa

0
Arkistokuva: Hanna Hyttinen

Pyhärannan kunnanhallitus päätti teettää kuntotutkimuksen Ihodessa sijaitseviin entisen Säästöpankin tiloihin.

Kiinteistön katselmuksen tehnyt konsultti suositteli tehtäväksi koko rakennuksen kattava kuntotutkimus, jossa käsitellään kaikki rakenteet.

Kunta sopi kiinteistön omistajan kanssa, että kunta voi tehdä omalla kustannuksellaan vaadittavan tutkimuksen ja mikäli tilat soveltuvat väistötilakäyttöön, kunta voi neuvotella jatkosta pankin edustajien kanssa.

Kunnanhallituksen päätös ei ollut yksimielinen. Kokoomusta edustavat hallituksen jäsenet esittivät, ettei kuntotutkimusta tehdä kunnan omaan piikkiin. Esitys raukesi äänin 5–2. Markku Laine (kok) ja Sinikka Pirttinokka (kok) jättivät eriävän mielipiteen.

Laine ja Pirttinokka huomauttavat eriävässä mielipiteessään, että kunnanviraston sisäilmaongelmaan on haettu ratkaisua laiteasennuksin eikä vielä ole kokemusta tai tietoa siitä, miten ratkaisut ovat vaikuttaneet.

He pitivät päätöstä Ihoden Säästöpankin tiloihin tehtävästä kuntokartoituksesta huonosti valmisteltuna.

– On ennen kuulumatonta, että kunta mahdollisena vuokralaisena maksaa toisen omistaman kiinteistön kuntokartoituksen, Laine ja Pirttinokka huomauttavat.