”Kyllä se on parasta, kun pääsee käymään Laitilassa” – Antti Saarela tekee uran seuraavan siirron Chicago Blackhawks mielessään

0
Antti Saarela muistaa Laitilan jäähallista päällimmäisenä vapaavuorot.

Ari Anteroinen

Jääkiekkoilija Antti Saarela, 20,  vietti lyhyen joululomansa perheen ja suvun parissa Laitilassa. Tampereen Ilveksen hyökkääjä aikoo poiketa myös vuodenvaihteessa lapsuusmaisemissa.

– Olen viihtynyt Tampereella ja Ilveksessä hyvin, mutta kyllä se on parasta, kun pääsee käymään Laitilassa, Saarela toteaa,

– Mukava tulla syömään äidin tekemiä ruokia.

Parikymppinen ”Ana” kertoi kuulumisiaan joulun alla paikassa, missä kaikki oikeastaan alkoi, eli Laitilan jäähallissa. Haastatteluun hän saapui suoraan mummin kahvipöydästä.

– Parhaat muistot täältä hallista ovat ehdottomasti ne vapaavuorot. Ne ovat olleet parasta, mitä täältä on saanut. Koulu kun loppui, isä tai äiti oli tuonut tuohon aulaan jo luistimet odottamaan. Varusteet päälle ja kaverien kanssa pelaamaan! Siitä sitten suoraan omiin treeneihin.

Ilveksen kanssa tehty sopimus on tämän kauden jälkeen umpeutumassa. Kolmas kausi eli optiovuosi on nyt meneillään.

– Aika on mennyt tosi nopeasti.

Tällä kaudella Antti Saarela pääsi tekemään historiaa ja nousi hetkeksi otsikoihin. Joulukuun 3. päivä pelatussa Tampereen Kannen Areenan avajaisottelussa paikallisvastustaja Tampereen Tapparaa vastaan Saarela teki liigauransa ensimmäisen kypärätempun. Maalit syntyivät vieläpä peräkanaa ja varsin nopeasti.

Hän teki ottelun kolme ensimmäistä maalia tasakentällisin pelatessa vain 5.12 minuutin aikana. Ensimmäisen ajassa 4.37, toisen ajassa 9.26 ja kolmannen ajassa 9.49. Vierasjoukkueena pelannut Ilves voitti ottelun lopulta lukemin 3–6.

Olet varmaan saanut kuulla asiasta sen jälkeen monta kertaa?

– Siitä on tosiaankin kuullut aika paljon. Viimeksi tuossa kauppareissulla kuulin, kun törmäsin tuttuihin, Saarela hymähtää.

– Se peli oli muutenkin upea tapahtuma. Uusi halli ja paljon porukkaa. Siinä vaan katseli ympärilleen ja ihmetteli, että voiko tämä olla liigapeli? Halli oli loppuunmyyty, 13 300 katselijaa. Siitä tuli heti sellainen hyvä fiilis päälle. Ensimmäisen maalin jälkeen tuli sellainen kohtuuhyvä vapautunut olo. Toinen ja kolmas maali tulivat samassa vaihdossa. Siinä meni loppuilta aikamoisissa tärinöissä, Saarela muistelee.

Paluu arkeen koitti sitten heti seuraavana päivänä, kun joukkueet olivat taas vastakkain. Tappara nuiji lukemat 0–7.

– Se oli aika tylyä.

Minkäläisin ajatuksin Antti Saarelan katsoo uran jatkoa?

– Tavoite on tietenkin tuonne Amerikan suuntaan, sanoo Chicago Blackhawksien varaama hyökkääjä.

– Jos sieltä jotain kuuluu, niin sitä mahdollisuutta ei voi jättää käyttämättä. Se asia edellä mennään, pelataan sitten missä pelataan. Jenkkejä ajatellen ratkaisuni teen.

Isoveli Aleksi Saarela haisteli aikansa NHL-kuvioita, palasi Suomeen ja Lukkoon voittamaan Liigan mestaruuden ja nyt kiekkoilee ammatikseen Sveitsissä.

Paljonko ”Allu” on konsultoinut?

– Sen asian olen häneltä oppinut, että pitää olla kärsivällinen. Aina ei kaikki mene putkeen ja varsinkin muualta tulleille ei näytönpaikkoja anneta niin helposti, Antti Saarela vastaa.

– Sinne jos pääsee, niin sitten yrittää vaan nauttia parhaansa mukaan, vaikka aina ei niin hauskaa olisikaan.

Millä miettein pikkuveli ja Ilveksen mies katseli Aleksi Saarelan ja Lukon mestaruusjuhlintaa?

– Tuli siinä hyvä fiilis itsellekin, vaikka tietenkin alkuun harmitti, kun tipuimme pudotuspeleissä Lukolle. Mutta rehellisesti sanottuna ei millään joukkueella ollut mitään palaa pelata Lukkoa vastaan. Niillä oli kyllä aika uskomaton joukkue.

Kuinka lähelle Antti pääsi ”Poikaa” eli mestaruuspokaalia?

– Pidin hyvän turvaetäisyyden, ettei taika murtunut. Minä nostelen sitä sitten vuorollani myöhemmin, Saarela heittää.

Antti Saarela

  • 27.6.2001 Laitila
  • Laitilan Jyskeen kasvatti
  • hyökkääjä
  • 180 cm, 85 kg
  • Pelinumero 25
  • Liigaseurat Rauman Lukko, Tampereen Ilves
  • maaotteluita U16, U17, U18, U20
  • NHL-varaus Chicago Blackhawks (123. 2019)