Laitilan kirjaston omatoimialue laajenee – Kirjoja voi lainata aamuseitsemästä iltakymmeneen

0
Laitilan kirjasto on ensi viikosta alkaen auki aamuseitsemästä iltakymmeneen. Arkistokuva: Solina Saarikoski

Laitilan kirjaston laajennetun omatoimialueen avajaisia vietetään maanantaina 13. joulukuuta kello 17 alkaen. Avajaisten ohjelmassa on musiikkiesityksiä sekä kahvitarjoilu.

Kirjaston lehtisali on jo muutaman vuoden ajan toiminut omatoimialueena, mutta maanantaista eteenpäin koko kirjasto on asiakkaiden käytettävissä päivittäin kello 7–22. Henkilökunnan palveluajat pysyvät ennallaan. Monikon ja tutkijanhuoneen käytöstä omatoimiaikaan tulee edelleen sopia henkilökunnan kanssa erikseen.

Omatoimiaikaan kirjastossa voi muun muassa lainata ja palauttaa aineistoa automaateilla, lukea sanoma- ja aikakauslehtiä, käyttää asiakaskoneita ja Hublet-tabletteja tai opiskella ja työskennellä käyttäen kirjaston langatonta verkkoa. Varausten noutopiste sijaitsee jatkossakin kirjaston lehtisalissa. Toistaiseksi tulostus ja kopiointi on mahdollista vain palveluaikoina, kun henkilökunta on paikalla.

Omatoimiaikaan kirjastoon pääsee kirjautumaan sisään kirjastokortilla sekä siihen liitetyllä tunnusluvulla. Tunnusluvun saa kirjastosta palveluaikana esittämällä kirjastokortin ja henkilöllisyystodistuksen. Kirjastossa on kameravalvonta.