Laitilan koronatilanne kääntynyt nopeasti heikompaan suuntaan – Omikron-virusmuunnos vaikuttamassa

0
Koronaan sairastuneiden määrä on lähtenyt heinäkuun lopussa jyrkkään nousuun. Arkistokuva: Riitta Salmi

Koronatilanne Laitilan kaupungin alueella on kääntymässä nopeasti heikompaan suuntaan ja omikron -virusmuunnos on kaupungin tartuntatilastoissa vaikuttamassa merkittävästi heikkenevään tilanteeseen. Tartuntojen määrä on lisääntynyt merkittävästi ja jäljitystyö on ruuhkautunut.

Laitilan sosiaali- ja terveysvaliokunta on päättänyt sulkea Monipalvelukeskus Palke 5 ja 7. Rajoitustoimenpiteillä pyritään turvaamaan perusterveydenhuollon toimintakyky sekä suojata asiakkaiden terveyttä.

Apilaniityn päiväkodissa on havaittu useita koronavirustartuntoja ja -altistumisia. Huoltajia tiedotetaan asiasta erillisellä viestillä.

– Kaikkien Apilaniityn päiväkodin lapsien huoltajia pyydetään seuraamaan lastensa vointia ja mahdollisten vähäistenkin oireiden ilmaannuttua jäämään kotiin ja hakeutumaan koronatestiin, kaupunki tiedottaa.