Laitilan löytöeläinpalveluista vastaa vuodenvaihteen jälkeen Kissahotelli Kattimaja – Laitilassa noin 130 talteenottoa vuodessa

0
Kuvituskuva: Mira Sankkila

Laitilan kaupungin alueella löytöeläinpalveluista vastaava toimija vaihtuu vuodenvaihteessa, kun Kissahotelli Kattimaja ottaa sopimuksen mukaisesti palvelun hoitaakseen tammikuun ensimmäisestä päivästä alkaen. Löytöeläinpäivystyksen tavoittaa arkisin kello 8–19, viikonloppuisin ja pyhisin kello 9–18 puhelinnumerosta 044 3689348. Talteen otetuista eläimistä tiedotetaan internetsivuilla kattimaja.wordpress.com.

Laitilan kaupungin alueella arvioidaan olevan tarve noin 130 koiran ja kissan talteenottoon vuodessa. Pääasiassa kissojen hoitopäiviä on keskimäärin 27 kuukaudessa ja lopetuksia on vuosittain noin 30.

– Hoitotarvetta voi jossain määrin olla myös eläinsuojelullisista syistä talteen otetuille pienikokoisille eläimille, Laitilan kaupunki kertoo.

Eläinsuojelulain mukaan kunnan on huolehdittava alueellaan irrallaan tavattujen ja talteen otettujen koirien ja kissojen sekä muiden pienikokoisten seura- ja harrastuseläinten tilapäisen hoidon järjestämisestä.

– Talteen otettua eläintä on säilytettävä vähintään 15 päivän ajan, minkä jälkeen kunnalla on oikeus myydä, muutoin luovuttaa tai lopettaa eläin.