Laitilan Puhelin etsii keskustasta mastolle uutta paikkaa – Mastosuunnitelmat Kappelimäen metsikköön kuopattiin

0
Laitilan Puhelin osuuskunta etsii Laitilan keskustasta paikkaa mastolle, jossa sijaitsisivat teleoperaattoreiden antennit. Rakennettava masto olisi suunnitelmien mukaan identtinen Välimetsässä sijaitsevan maston kanssa. Kuva: Hanna Hyttinen

Laitilan Puhelin osuuskunta etsii Laitilan keskustan alueelta uutta paikkaa tukiasemalle. Marraskuussa Laitilan Sanomissa uutisoitiin, että Laitilan Puhelin osuuskunta eli LPO hakee kaupungilta lupaa rakentaa 40-metrinen masto Kappelimäen metsikköön, Opistotalon ja Urheilutalon väliin. Maston rakentaminen kulttuurimaisemaan herätti vastustusta.

– Paikka ei enää viikkoon ole ollut projektisuunnitelmissa. Se on päätetty, ettei sitä sinne tehdä, LPO:n toimitusjohtaja Pasi Mäki kertoi keskiviikkona.

Mäkeä harmittaa Laitilan Puhelimen saama negatiivinen palaute, sillä hänen mukaansa osuuskunta on koko ajan ollut avoin keskustelulle.

– Se on ihan normaalia, että kartoitetaan erilaisia paikkoja, ja jos kaupunki antaa vaaleanvihreää valoa, me voimme käynnistää toimet. Mutta emme me runno sitä minnekään.

Nyt LPO etsii uutta paikkaa mastolle.

– Jos ajattelen asiakkaita, niin keskusta tarvitsee mastoa. Niitä paikkoja on vaan hirveän vähän.