Laitilassa annettiin sunnuntaina 685 rokotusta – Joukossa myös ensimmäisen rokotteen ottajia

0
Rokotejonossa oli rento tunnelma. Tutut tapasivat samalla toisiaan.

Laitilassa tehtiin sunnuntaina rokotusennätys. Ylilääkäri Tuuli Kuisma kertoo, että pop up -rokotustilaisuudessa annettiin kaikkiaan 685 rokotetta.

Määrä on todella suuri, kun esimerkiksi Turun kaupunki varautui Koko Turku rokottaa -tilaisuuteen sunnuntaina 1 500:lla rokoteannoksella. Laitilan kaupunki on saanut kehuja myös rokotejärjestelyistä. Laitilassa rokotejono venyi maksimissaan tuntiin, kun esimerkiksi Turussa jonotettiin jopa kolme tuntia.

Ylilääkäri Kuisma sanoo, ettei näin suurta rokotemäärää olisi kyetty antamaan terveyskeskuksen omin voimin.

– Lähetimme viime viikolla koko Laitilan kaupungin organisaatiolle avunpyyntökirjeen. Sen ansiosta saimme ulkopuolisia apuja avustaviin tehtäviin, lisäksi terveyskeskuksen oma henkilökunta rokotti. Rokotettujen luku ei olisi ollut näin iso ilman merkittävää avustavaa henkilökuntaa, hän kiittelee.

– Olemme todella kiitollisia siitä, että saimme apua ja ylimääräisiä työntekijöitä.

Lisäresurssia tarvitaan jälleen keskiviikkona, kun Laitila järjestää pop up -rokotustilaisuuden terveyskeskuksessa kello 16–19. Pop up -rokotukselle voivat mennä ilman ajanvarausta kolmannelle rokotukselle yli 50-vuotiaat sekä 1. ja 2. riskiryhmään kuuluvat alle 50-vuotiaat, toisen sekä ensimmäisen rokotteen ottajat. Leffalippuja on yhä jaossa ensimmäisen rokotteen ottaville.

Kuisma kertoo, että sunnuntaina ensimmäisiä rokotteitakin jaettiinkin 48. Hän on siitä erityisen tyytyväinen, sillä Laitilassa on tähän asti ollut maakunnan alhaisin rokotekattavuus. Sitä hän ei osaa arvioida, mikä on saanut ihmiset nyt liikkeelle, kun rokotukseen on houkuteltu elokuvalippukampanjallakin.

– Ehkä se on tämä tautitilanteen paheneminen yhdistettynä ministeriön vahvaan viestiin, hän aprikoi.

Hän on kuitenkin tyytyväinen, että mieliala on muuttunut, sillä Laitila on omikronin ilmaantuvuudessa kärkisijalla maakunnassa.

– Rokote ei suojaa omikronmuunnokselta, mutta sen vakavalta tautimuodolta ja kuolemalta se suojaa.

6.12. – 20.12. välisenä aikana Laitilassa on todettu 28 koronavirustartuntaa, joista 19 on yhä tartuntatautilain mukaisessa eristyksessä. Samalla aikavälillä koronavirukselle altistuneita on lähes 300. Kolmen henkilön tartunnanlähde ei ole tiedossa.