Laitilassa tarve uudelle päivähoitoryhmälle – Paikkoja tällä hetkellä vapaana, mutta ensi vuonna ne eivät enää riitä

0
Arkistokuva

Laitilan kaupungilla on tällä hetkellä muutamia päivähoitopaikkoja vapaana perhepäivähoidossa sekä Itäkulman ryhmäperhepäivähoitokodissa. Ensi keväänä tilanne kuitenkin muuttuu:

– Meillä on jo 13 päivähoitohakemusta alkuvuodelle. Vaikka paikkoja on tällä hetkellä vapaana, ne eivät tule riittämään, vaan meidän pitää äkillisesti lisätä yksi lapsiryhmä, sivistysjohtaja Susanne Laaksonen arvioi tilannetta.

Uuden ryhmän perustamisen tarve on näillä näkymin tammi-helmikuun vaihteessa. Tilaratkaisuja selvitellään parhaillaan.

Laaksosen mukaanvuoden 2022 talousarvioehdotuksessa tähän ei ole kuitenkaan vielä euromääräistä varautumista, koska todellinen tarve ei ole ollut vielä selvillä talousarvioehdotusta laadittaessa.

Laitilassa asukasluku ei ole merkittävästi lisääntynyt, vaan päivähoitopaikkojen tarve kertoo enemmän vanhempien työllisyystilanteesta. Tilanne ei siis ole samanlainen kuin naapurikaupungissa Uudessakaupungissa, jossa asukasluku ja lapsiperheiden määrä on kasvanut ja päivähoitopaikkoja on siksi tarvittu lisää. Uudessakaupungissa päivähoitopaikkoja on lisätty jo tänä vuonna ja ensi vuonna perustetaan jälleen yksi uusi lapsiryhmä Saarniston päiväkotiin.

Laitilassa varhaiskasvatuspaikkoja ei ole lisätty tänä vuonna, sillä lapsimäärä on pysynyt melko samana viime vuoteen verrattuna.

– Itäkulman ryhmäperhepäivähoitokoti on pienentynyt kahden hoitajan ryhmikseksi, koska tarve on vähentynyt. Kaksi kotona työskentelevää perhepäivähoitajaa on siirtynyt muihin tehtäviin, varhaiskasvatusjohtaja Taija Jalonen kertoo.

Laitilassa toimii kaksi kaupungin päiväkotia, Apilaniityn päiväkoti sekä Pähkinäpensaan päiväkoti. Lisäksi kaupungissa on tällä hetkellä 11 kotona työskentelevää perhepäivähoitajaa ja kaksi ryhmäperhepäivähoitajaa sekä kaksi kaupungin päiväkotia. Yksityinen päiväkoti lopetti toimintansa viime vuonna.