Maalinteon tehokkuus tuotti Jyskeelle kaksi voittoa – Lähtökohdat kevätkauteen ovat mielenkiintoiset

0
Laitilan Jyske on jääkiekon Länsirannikon kakkosdivisioonan sarjataulukossa toisena. Jääkukossa sarjan pelit jatkuvat tammikuussa.

Juha Laine

Kaksi matsia ja 16 tehtyä maalia. Tuolla määrällä harvemmin häviää jääkiekko-otteluja, ellei maalimäärä jakaudu epätasaisesti pelien välillä. Nyt jätettiin sopivasti toiseenkin matsiin, ja näin kaatui Luvian Kiekko-82 maalein 9–3 kotipelissä ja seuraavana päivänä PKS vieraskentällä lukemin 4–7.

Kotiottelu starttasi erikoisissa merkeissä, eikä vähiten tuomareiden takia. Molemmille joukkueille tarjottiin mahdollisuutta osumaan rankkarista, ja päätös Luvian rangaistuslaukauksesta oli vähintäänkin kyseenalainen.

– En haluaisi lähteä arvostelemaan tuomareita, mutta erikoisia tuomioita sieltä kyllä tuli, Jyskeen päävalmentaja Pasi Saarela päivitteli.

Tätä ennen Jyskeen äijiä oli passitettu pahojen poikien penkille jo kolmesti, joista yksi oli viiden minuutin jäähy. Alivoima toimi. Erän lopulla isäntien ylivoima sahasi vastustajan nelikon kappaleiksi, ja Niclas Kiviö suti pelin 2–0:aan.

Kiviölle ilta oli varmasti yksi elämänsä parhaista miesten sarjoissa. Kiviö vietti peräti kuuden tehopisteen (3+3) iltaa. Yhtään huonommaksi ei jäänyt joukkueen paras pistemies Konsta Kerttula. Hänelle myös hattutemppu ja saman verran syöttöpaunoja.

Toisessa erässä maalihanat aukesivat kunnolla, ja tunnekontrolli joutui testiin. Isompia areenoita kolunnut pääkoutsi joutui muistuttamaan omiaan olennaisesta.

– Ei jokaisesta hieronnasta saa hermostua. Pään on pysyttävä kylmänä, vaikka välillä tulisikin hanskaa naamalle tilanteen jälkeen, Saarela opasti.

Luvia nousi maalin päähän (3-2), mutta erän viimeisillä minuuteilla isännät tykittivät neljä maalia. Peli ratkesi tähän tehohetkeen. Toni Riekko laukoi pelissä yhden osuman ja syötti kaksi. Toni Nieminen vastasi kahdesta maalista.

Sunnuntain koitoksessa oli pienoista pakkipulaa, mutta Johannes Ranta Jää-Kotkien riveistä toi kaivattua helpotusta tilanteeseen. Jyske johti lähes koko pelin häntäpään porukkaa PKS:ää vastaan tuttujen miesten läimiessä lättyä verkkoon.

Erikoista oli samojen pelaajien samat merkinnät toisena päivänä peräkkäin. Herrat Kiviö ja Kerttula pokkasivat pois lukemat 2+1. Mikko Kaunisto (1+2), Jani Kiiski (1+1), Uudenkaupungin apu Ranta (0+2) ja Toni Nieminen (0+2) saivat useamman kuin yhden tehomerkinnän. Jyri Aulinin lavasta lähti yksi täysosuma.

– Vastustajan maalivahdin rintapanssari tuli taas tutuksi ja siihen lauottiin monta kiekkoa. Tällä kertaa kuitenkin meillä kävi tuurikin. Saatiin maaleja pienestä kulmasta ja kiekko pomppi meille. Tämä oli hyvä tasonnosto viime viikonlopun tappion jälkeen, Saarela kiitteli.

Asema kärkitaistossa vahvistui, ja VG-62:n kontatessa kärkipaikkakin on jo erittäin lähellä. Haka on lähtenyt Jyskeen ja VG:n mukaan karkuteille muista.

Lähtökohdat kevätkauteen ovat mielenkiintoiset. Nyt vetäydytään joulutauolle. Pelit jatkuvat kotikentällä 8. päivä tammikuuta.