Nuorisovaltuuston kokoonpano vahvistettiin

0
Kuvakaappaus Laitilan kaupungin nuorisovaltuuston verkkosivuilta muistuttaa, että nuva on mukana monenlaisten tapahtumien järjestämisessä.

Solina Saarikoski

Laitilan kaupunginhallitus on vahvistanut Laitilan nuorisovaltuuston jäsenet kaudelle 2022–2023 sekä nuorisovaltuuston kokoonpanon vuodelle 2022. Nuorisovaltuuston jäsenten toimikausi on kaksi vuotta.

Ensi vuonna nuorisovaltuuston jäseniä ovat Oliver Niiranen, Anni Saloniemi, Maija Tiihonen, Niklas Tähtinen, Valtteri Valtonen, Verna Vuorela ja Antti Vuorio, jotka ovat kuuluneet nuorisovaltuuston kokoonpanoon myös vuonna 2021.

Seuraavalla kaksivuotiskaudella eli vuosina 2022–2023 nuorisovaltuuston jäsenistöön lukeutuvat Jenna Hiltunen, Odessa Laivoranta, ​​​​​​​Ronja Mäkelä, Niklas Soini, Saku Uusikartano ja Iida Viherjälaakso.

Vuoden 2022 alussa aloittavassa nuorisovaltuustossa on siis 7 jäsentä kaudella 2021–2022 ja 6 jäsentä kaudella 2022–2023. Valtuutettujen toimikausia limittämällä pyritään takaamaan toiminnan jatkuvuus, kun kaikki jäsenet eivät aloita uusina samalla kertaa, vaan osa valtuutetuista tuntee jo ennestään nuorisovaltuuston toimintaa.

Nuorisovaltuusto edustaa laitilalaisten nuorten ääntä. Nuorisovaltuusto voi antaa lausuntoja ja ottaa kantaa kaupungissa käsiteltäviin asioihin nuorten näkökulmasta sekä järjestää erilaisia tapahtumia ja tempauksia muille nuorille.

Nuorisovaltuuston jäsenet valitaan nuorisovaltuustovaaleissa, jotka järjestetään vuosittain. Tänä vuonna vaaleja ei kuitenkaan järjestetty, koska ehdokkaaksi asettui niin vähän nuoria, että he kaikki pääsivät valtuustoon.

Laitilan nuorisovaltuusto

  • Koostuu 13–18-vuotiaista laitilalaisista nuorista.
  • Kokoontuu kerran kuukaudessa.
  • On poliittisesti sitoutumaton.
  • Koostuu nuorisovaltuustovaaleilla valituista jäsenistä.
  • Nuorisovaltuustovaalit järjestetään vuosittain.