Osa Uudenkaupungin kouluista etäopetukseen – Rajoitustoimenpiteillä pyritään turvaamaan perusterveydenhuollon toimintakyky

0
Korona leviää Uudessakaupungissa erityisesti kouluikäisten keskuudessa. Piirros: Inka Sulonen

Keskiviikkona kokoontunut Uudenkaupungin yhteistoiminta-alueen terveyslautakunta päätti sulkea tilat Vehmaan koulussa, Hakametsän koulussa, Kalannin koulussa ja Uudenkaupungin yhtenäiskoulussa. Näiden koulujen normaaliopetuksessa olevat 4–9-luokat siirtyvät etäopetukseen 22. joulukuuta asti.

Lasten- ja aikuisten harrastus- ja kilpatoimintaa ei ole rajoitettu, joten koulujen liikuntatiloja voidaan käyttää näihin tarkoituksiin.

Uusia tartuntoja on todettu Uudenkaupungin yhteistoiminta-alueella viimeisen viikon ajalla 60, joista suuri osa kouluikäisillä. Yhteistoiminta-alueella Uudessakaupungissa on todettu marraskuun loppuun mennessä koko pandemian aikana 422 tartuntaa, Vehmaalla 57, Taivassalossa 41, Pyhärannassa 41 ja Kustavissa 27.

– Uusia tartuntoja ilmenee päivittäin, Uusikaupunki tiedottaa.

Uudenkaupungin yhteistoiminta-alueen terveydenhuolto on kasvaneiden tartuntamäärien vuoksi haasteellisessa tilanteessa.

– Jäljitystyö on ruuhkautunut ja vie paljon voimavaroja vaarantaen osaksi jo muuta toimintaa. Rajoitustoimenpiteillä pyritään turvaamaan perusterveydenhuollon toimintakyky.

Tartuntatautilain muutokset tuovat päätöksenteon entistä vahvemmin alueille, aluehallintovirastojen ja kuntien päätettäväksi.