Pandemia vesitti suuret sulkapallosuunnitelmat

0
Sulkapallokenttien sijaan Jirsi Lalla on viihtynyt viime aikoina paremmin joko hiihto- tai metsästysharrastuksen parissa.

Asko Tanhuanpää

Kun Jirsi Lalla ja kolme muuta Untamalan ala-asteen kasvattia sai vuoden 2019 joulukuussa valtuudet sulkapallojaoston käynnistämiseksi Laitilan Jyskeen ison varjon alle, olivat suunnitelmat suuret ja määrätietoiset lajin levittämiseksi kaupunkiin. Sattuma, joka myös nimellä korona tunnetaan, astui kuitenkin peliin heti alkuvaiheessa ja jaosto on käytännössä edelleen yhtä kuin neljä jo lapsuusvuosina toisiinsa tutustunutta kaverusta.

– Tarkoitus oli saada toimintaan mukaan enemmän väkeä ja sitä kautta koko toimintaan enemmän ulottuvuutta ja monimuotoisuutta, jaostoa vetävä Lalla selvittää.

Suunnitelmissa oli yhteisiä treenejä isommalle porukalle, nuoremmille suunnattua sulkapallokoulua monitoimihalliin ja kaikille harrastajille avoimia turnauksia.

– Korona ei olisi voinut enää iskeä päälle pahempaan aikaan ja hieno, helppo sekä kaiken muun lisäksi vielä halpa laji saa odottaa laajempaa tulemistaan Laitilassa. Nyt on kuitenkin pakko jatkaa vuoristoradalla ja tyytyä odottelemaan parempia aikoja. Kysyntää Laitilassakin olisi ihan varmasti, hän tietää.

Koko pienen ikänsä urheilua monipuolisesti harrastanut Jirsi Lalla, 34-vuotias rakennusinsinööri, löysi itse sulkapallon työkavereidensa kanssa reilu puolenkymmentä vuotta sitten. Yhteisenä lajina oli ollut alkuun lentopallo, mutta varsin pian huomattiin, että sulkapalloporukka on paljon helpompi saada kasaan.

– Untamalan ala-asteen aikaisella kaveriporukalla ollaan käyty yhdessä salilla ehkä viitisen vuotta. Varppeen pikkusalissa aloitettiin ja kesäisin mahdollisuus pelaamiseen oli myös urheilutalolla.

Viime vuosina porukan treenipaikaksi on vakiintunut Untamalan koulun sali.

– Sielläkin on nyt peruutettu kaikki yksityisvuorot, mutta Jyskeen alainen toiminta saa jatkua vielä ainakin toistaiseksi.

Laitilan sulkapallomiehet ovat osallistuneet Kaarinan turnaukseen, joka toimii niin sanotusti matalan kynnyksen periaatteella. Toistaiseksi Laitilaan ei kuitenkaan vielä saatu pyttyjä tuomisiksi.

Jirsi Lalla paljastaa keskittyneensä koronan takia yhä alkutekijöissään olevan laitilalaisen sulkapalloilun lisäksi muihin harrastuksiin eli lähinnä metsästykseen ja hiihtoharjoitteluun.

– Tulin vast´ikään valituksen Laitilan Metsästysseuran hallitukseen ja lisäksi toimin peurajahdin päällikkönä. Hiihtopuolella tähtäin on massahiihdoissa eli Finlandia-hiihdon vapaalla 65 kilometrillä ja Jyväskylän Ski Marathonin vapaan viidelläkympillä. Hiihtoa ajatellen lähdin mukaan myös valtakunnalliseen verkkovalmennukseen, toistaiseksi etupäässä Uudenkaupungin Vahterusringillä harjoitellut Lalla kertoo.

Haastattelusta Lalla suuntasi suoraan Lähdepellon tykkilumetetuillle laduille Raumalla. Miehen autosta löytyi luonnollisesti sukset ja muut hiihtovarusteet, mutta sulkapallomailan hän oli jättänyt suosiolla kotiin parempia aikoja odottamaan.