Pappilan alue kaavoitetaan – Seurakunta aikoo myydä vanhan pappilarakennuksen

0
Laitilan seurakunnan Pappila-niminen kiinteistö on antanut nimensä koko Pappilan kaupunginosalle. Vanha pappila on tulossa myyntiin, kunhan Pappilan alueen kaavamuutos on valmistunut.

Solina Saarikoski

Laitilan seurakunnan vanhan pappilaan ja puretun seurakuntatalon tontin alueen kaavoitus on käynnistynyt. Seurakunta on solminut Laitilan kaupungin kanssa Pappilan alueen kaavoitussopimuksen.

Kirkkovaltuusto on viime vuonna päättänyt, että seurakunta voi luopua vanhasta pappilasta. Vanha pappila on tarkoitus myydä ensi vuoden aikana. Pappila on valmistunut 1800–1900-lukujen taitteessa ja sen on suunnitellut arkkitehti Otto F. Holm.

Seurakunta muutti tänä vuonna Kauppakadun varrelle uusiin vuokratiloihin, jonne keskitettiin myös vanhassa pappilassa sijainneet toiminnot. Seurakunta on tehnyt päätöksen luopua omistamistaan tiloista, jotka eivät ole olennaisia seurakunnan päätehtävän toteutumisen kannalta.

Vanha pappila ja sen viereinen entisen seurakuntatalon tontti ovat samaa Pappilan aluetta. Alueella tehdään asemakaavan muutos, jolla muutetaan korttelin käyttötarkoitusta.

Käynnistyvässä kaavoitusprosessissa vanha pappila tullaan osoittamaan asuinrakentamiseen. Voimassa olevan asemakaavan suojelumääräykset rakennuksessa tullaan säilyttämään.

Lisäksi kaupungin ja seurakunnan solmiman sopimuksen mukaan ”muu alue pyritään kaavamuutoksella muuttamaan olemassa olevaa tilannetta tarpeellisempaan käyttöön”.

Kaavatyön kustannukset maksaa seurakunta.