Pyhärannalle rahaa Vanhustenkotiyhdistykseltä

0
Yhdistyksessä isännöitsijänä on toiminut Henna Ojalehto ja puheenjohtajana Olli Laivo.

Pyhärannan kunta saa tuntuvan lahjoituksen Vakka-Suomen Vanhustenkotiyhdistykseltä. Yhdistys on päättänyt lakkauttaa toimintansa ensi vuoden aikana ja lahjoittaa varansa kunnille, joihin yhdistys on aikanaan rakentanut asuntoja vanhuksille.

Yhdistys lahjoittaa kaikkiaan 730 000 euroa. Tästä Pyhärannan osuus on 101 470 euroa. Suurin potti menee Uudellekaupungille, 294 920 euroa. Näiden lisäksi yhdistys lahjoittaa rahaa Vehmaalle, Mynämäelle ja Kustaville.

Vuonna 1966 perustettu yhdistys on rakentanut vuosina 1970–1992 ikäihmisille kaikkiaan 22 taloa, yhteensä yli 220 asuntoa Vakka-Suomeen. Vuodesta 2005 alkaen yhdistys on myynyt taloja, kun ikäihmisten palvelutarpeet ovat muuttuneet, eikä yhdistyksellä ole ollut rahkeita ikääntyvien talojen ylläpitämiseen.

Yhdistys toivoo, että kunnat käyttävät lahjoitusvarat ikäihmisten kuntoutuksen tukemiseen, sosiaalisten tapahtumien järjestämiseen, kuntoutusvälineisiin, ikäihmisten ulkona liikkumista palvelevien alueiden hankintaan tai kunnostukseen sekä palveluseteleiden ostamiseen kotihoidossa oleville hoito- ja kuntoutuslaitoksiin.

Yhdistyksen viimeinen etappi on yhdistyksen historiikin julkaiseminen ensi keväänä. Sen jälkeen yhdistys lakkautetaan. Yhdistyksen puheenjohtajana on toiminut viimeiset viitisen vuotta kalantilainen Olli Laivo.