Pyhärannan vuosi 2021 – Vuosikooste tuo esiin, mitä kaikkea yhdistykset ovat Pyhärannassa saaneet aikaan

0
Viimeisimmän Move-tutkimuksen mukaan Pyhärannassa on kovakuntoisia viidesluokkalaisia. Venla Hyvärinen (vas.) ja Taika Krook olivat viime keväänä Ihoden koulussa viidennellä luokalla. Liikunnalliset tytöt tarkenivat pihalle kuvattavaksi, vaikka pakkasta oli kuvaushetkellä yli parikymmentä astetta. Tyttöjen mielestä on kiva, että tuli lunta ja pakkasta. Ihoden koulunjohtaja Henri Aitakarin mielestä move-testeissä mitataan liikuntataitoja monipuolisesti. - Vaikka olisi kuinka hyvät lajitaidot jossain, ei testeissä välttämättä pärjää.

Vuonna 2021 Pyhärannan joka kolkassa on nähty, mitä vahvalla yhdistystoiminnalla saadaan aikaan. Siitä ovat esimerkkeinä Rohdaisten ja Ihoden frisbeegolf-radat, alkuvuonna ihastuttanut lyhtypolku sekä Reilan koulun pihalle nousseet uudet pihaleikkivälineet ja ulkoliikuntamahdollisuudet.

Poliittisella rintamalla valtasuhteet muuttuivat kesäkuussa järjestetyissä kuntavaaleissa. Yhteinen Pyhäranta -yhteislista otti 13 paikan enemmistön valtuustossa. Aikaisemmin enemmistön asemassa ollut kokoomus sai viisi paikkaa ja heidän kanssaan vaaliliitossa ollut perussuomalaiset yhden. Tämän muutoksen myötä pitkään päätöksenteon rattaissa hiertänyttä Ihoden päiväkoti -hanketta lähdettiin toteuttamaan uudelta kantilta.