Pyhäranta päätti käynnistää kunnanjohtajan irtisanomismenettelyn

0
Harri Hiitiö toimi Pyhärannan vt. kunnanjohtajana vuosina 2018-2021.

Pyhärannan kunnanhallitus katsoo, että heinäkuussa 2018 virkaan valitun vt. kunnanjohtaja Harri Hiitiön viranhoidossa on ollut epäselvyyksiä lähes koko ajan.

– Kunnanjohtajan täytyy nauttia valtuuston kahden kolmasosan enemmistön luottamusta ja näyttää siltä, että näin ei nykyisen valtuuston osalta ole, Hiitiö kommentoi irtisanomismenettelyn käynnistämistä.

Kunnanhallituksen pöytäkirjassa ongelmakohtia tai epäselvyyksiä on lueteltu lähes kaksikymmentä.

Suurimpana toimivallan ylityksenä kunnanhallitus pitää sitä, että kunnanjohtaja on itse vastannut hallinto-oikeudelle ja aluehallintovirastolle, vaikka vastinetta on pyydetty kunnanhallitukselta. Näitä vastinepyyntöjä ei ole hallituksen mukaan myöskään tuotu kunnanhallituksen tiedoksi vaan kunnanjohtaja on merkinnyt allekirjoittajaksi Pyhärannan kunnan tai kunnanhallituksen.

Viidennes epäkohdista liittyy suoraan Ihoden päiväkotihankkeen etenemiseen. Kunnanhallituksen näkemyksen mukaan Hiitiö on lisäksi jarruttanut Ihoden päiväkotihanketta, mistä on aiheutunut kunnalle taloudellista tappiota, sekä muun muassa pimittänyt Mediset Hoivarakentajien lähettämää tarjousta hirsipäiväkodista sekä pitkittänyt perusteettomasti kuntalaistilaisuuden järjestämistä asiasta.

Kunnanhallitus ei lähtenyt irtisanomismenettelyyn yksimielisesti. Kunnanhallituksen jäsen Markku Laine (kok) esitti Sinikka Pirttinokan (kok) kannattamana, ettei menettelyyn lähdetä. Laineen esitys kaatui äänin 5–2.

Menettely etenee siten, että Hiitiölle järjestetään kuulemistilaisuus, jonka jälkeen kunnanhallitus päättää toimenpiteistä.