Ringetelle iso osa Jyskeen palkinnoista – Venla Laiho käveli seuran Vuoden urheilijaksi

0
Laitilan Jyskeen ringettenaisia edustivat palkitsemistilaisuudessa vasemmalta oikealle kapteeni Fanni Elo, valmentaja Marlena Kuusisto, Teresa Tapani, Tessa Kiiski, varakapteeni Hanna Ropanen ja varakapteeni Lotta Ylitalo.

Ari Anteroinen

Tiistaina vietettiin Laitilan kaupungintalon kahviossa pieni ja koruton tilaisuus, missä Laitilan Jyske palkitsi vuoden parhaita urheilijoitaan ja taustahenkilöitään.

Seuran Vuoden urheilijaksi valittiin aikuissarjojen menestyksekkäin yleisurheilija Venla Laiho, joka ylsi naisten SM-maantiekävelyissä 20 kilometrin matkalla toiseksi.

Matkalla Mestariksi -titteli meni puolestaan 15-vuotiaalle heittolajien taitaja Valtteri Valtoselle, joka paransi kuulan ennätystään ja sijoittui toiseksi ikäluokkansa SM-kisoissa. Myös moukarissa ja keihäässä “Valtsu” paransi ennätyksiään.

Palkintokahvittelujen perusteella vuosi on ollut kuitenkin ringeten, sillä Vuoden joukkueeksi valittiin ringeten naisten edustusjoukkue, joka nousi viime kauden päätteeksi keväällä ylimmälle sarjatasolle eli SM-sarjaan.

Kuluva kausi on sarjanousijalle ollut vähintäinkin tyydyttävä, sillä tulevana viikonloppuna ottelut jatkuvat SM-jatkosarjassa sijalta neljä. Runkosarjassa joukkue voitti 14 ottelusta kahdeksan.

Naisten ringettejoukkueen vastuuvalmentaja Marlena Kuusisto sai puolestaan Jyskeen Vuoden valmentaja -tittelin. “Mallu” ehti viime kaudella luotsata myös ringeten B-tyttöjä, kunnes kausi jäi koronarajoitusten takia kesken.

Ringetten läheltä löytyy myös Jyskeen jääurheilujaoston puheenjohtaja, joukkueenjohtajana, huoltajana ja jopa luistelukoulun maskottina jäähallin vakoikasvoihin kuuluva Juha Kiviö. Aktiivinen puuhamies palkittiin syystäkin Jyskeen Vuoden vetäjänä.

Jyskeen naiset starttaavat jatkosarjan siis tulevana viikonloppuna. Lauantaina ollaan Espoon vieraana ja kotihallissa kohdataan sunnuntaina kello 17.30 alkavassa ottelussa Espoo.

– Ollaan tauon aikana treenattu ihan normaalisti. Sitten katsotaan mihin asti mennään, totesi valmentaja Marlena Kuusisto tiistaina.

Taukoon osui myös maajoukkueviikonloppu, jolloin seuran harjoituksistakin pidettiin pientä taukoa. Jyskeen pelaajista naisten maajoukkueen mukana leireilivät Maria Perkkola, Taru Kylä-Kaila ja Jasmin Kiiski. U21-ryhmässä oli Teresa Tapani ja U18-joukkueessa Saaga Tuomi.

Runkosarjassa Jyske joutui välillä lähtemään peleihin varsin kapealla materiallilla loukkaantumisten ja sairastelujen takia.

– Tällä hetkellä ainakin näyttäisi siltä, että kaikki olisivat terveinä. Toivotaan että se niin pysyykin, että saadaan se kolme kenttää kasaan. Laajalla rosterilla pelaaminen on ollut kuitenkin meidän vahvuus, sanoi Kuusisto.

Jyskeen naiset odottavat katsomosta avukseen laitilalaista ääntä.

– Muutamissa peleissä oli parikin sataa katsojaa. Sellaisia määriä odotetaan taas ja kovaa meteliä. Se tuo meille energiaa, muistutti Kuusisto.

Jyskeen SM-menestyjät

Laitilan Jyske huomioi perinteisesti SM-menestyjiään mystisellä kirjekuorella ja kukkasella. Päälle hörpittiin vielä kakkukahvit.

SM-menestyjiä olivat:

Venla Laiho, kävely

Maria Antola, kävely

Jonna Voronkoff, kävely

Akseli Hyytiä, keihäs

Carolina Grönroos, aitajuoksu

Verna Vuorela, aitajuoksu

Lotta Metsärinta, aitajuoksu

Kiia Ihanmäki, aitajuoksu

Aamu Airisto, juoksu

Valtteri Valtonen, kuula

Aada Vuoriaho, moukari ja kuula

Elias Hyytiä, seiväs ja 5-ottelu

C-ringettejoukkue

B-ringettejoukkue

D-tytöt pesäpallo

Pinja Toivonen, pesäpallo B & C Itä-Länsi

Sami Mäki, pesäpallo B Itä-Länsi pelinjohtaja