Soukaisten koulun oppilaista suurin osa on asetettu karanteeniin – Varhaiskasvatuksessa vähän lapsia paikalla: ”Olemme kiitollisia, että vanhemmat ovat saaneet hoidon järjestymään muuten”

0
Arkistokuva: Riitta Salmi

Laitilan sosiaali- ja terveysvaliokunta sulki Varppeen koulun maanantaina. Oppilaat ovat siirtyneet etäopetukseen.

– Varppeen koulussa useita ryhmiä ja iso osa henkilökuntaa on asetettu karanteeniin. Sen lisäksi Laitilan kokonaistilanne koronan suhteen vaikutti päätökseen, sivistysjohtaja Susanne Laaksonen kertoo.

Poikkeukselliset opetusjärjestelyt eivät kuitenkaan koske haavoittuvassa asemassa olevia oppilaita. Lähiopetus järjestetään erityisen tuen oppilaille, pidennetyn oppivelvollisuuden oppilaille sekä joustavan perusopetuksen oppilaille. Lisäksi yksilöllisen tarveharkinnan perusteella turvataan myös muiden oppilaiden välttämätön lähiopetus.

Varppeen koulu suljettiin tästä päivästä eteenpäin ja sulku päättyy joululoman jälkeen. Tämänhetkisen tiedon mukaan yläkoululaiset palaavat normaalisti lähiopetukseen 10.1

Soukaisten koulun oppilaista suurin osa on asetettu karanteeniin. Koulua ei kuitenkaan ole suljettu. Oppilaat, jotka eivät ole altistuneet, ovat lähiopetuksessa.

– Karanteenissa olevat saavat etäopetusta, Laaksonen kertoo.

Kappelimäen koulussa, muissa Laitilan Kyläkoulun koulutaloissa sekä Laitilan lukiossa tilanne on rauhallinen. Oppilaat ja lukion opiskelijat ovat lähiopetuksessa.

Ylilääkäri Tuuli Kuisman mukaan Laitilan koulutartuntoihin liittyy omikron-virusmuunnos.

Pähkinäpensaan päiväkodissakin tilanne on rauhallinen. Apilaniityn päiväkodissa ensimmäinen ryhmä palautui karanteenista eilen maanantaina. Lapsia ei kuitenkaan ole päivähoidon piirissä lähellekään tavanomaista määrää. Pähkinäpensaan päiväkodissa oli eilen maanantaina ja tänään tiistaina noin 40 ja Apilaniityn päiväkodissa 12. Myös perhepäivähoidossa on vähemmän lapsia.

Sivistysvaliokunta linjasi viime viikolla, että perheet saavat hyvitystä varhaiskasvatusmaksusta mikäli voivat järjestää itse lasten hoidon joululoman ajalle eli 10.1. saakka.

– Vanhemmat ovat ottaneet lapsia kotiin, mikä on todella hyvä, koska virus tuntuu leviävän nopeasti. Todella kiitollinen olen siitä, että vanhemmat ovat tarttuneet tähän tilaisuuteen ja saaneet hoidon järjestymään, varhaiskasvatusjohtaja Taija Jalonen kiittelee.