Tartuntaryppäitä todettu Apilaniityn päiväkodissa ja Palkeessa – Sivistysvaliokunta päättää tänään varhaiskasvatuksen maksuvapautuksesta jos huoltaja järjestää itse lapsen hoidon joululoman ajalla

0
Arkistokuva

Laitilan koronavirusepidemiassa tapahtui tällä viikolla käänne huonompaan. Tartuntojen määrä on lisääntynyt merkittävästi ja jäljitystyö on ruuhkautunut.

Laitilan terveyskeskuksen ylilääkäri Tuuli Kuisman mukaan tautiryppäitä on todettu Apilaniityn päiväkodissa ja Monipalvelukeskus Palkeessa.

– Edeltävän kahden viikon aikana Laitilassa on todettu seitsemäntoista tartuntaa, joista kymmenen tiistaina ja keskiviikkona, ja lisää on luvassa, Kuisma kertoo.

Laitilassa testatuissa näytteissä on herännyt epäily omikronista, mutta Kuisman mukaan kaikkien tartuntojen ei epäillä liittyvän olevan muunnoksen aiheuttamia.

– Se, miten se on nyt levinnyt ja miten paljon positiivisia tulee antaa viitteitä, että se tulee ryöpsähtämään todella pahasti, Kuisma sanoo.

147 altistunutta on tähän mennessä asetettu karanteeniin.

– Kaikki altistumiset eivät liity näiden kahden yksikön ryppäisiin, mutta valtaosa liittyy.

Kaikkia Apilaniityn päiväkodissa olevien lasten vanhempia pyydetään seuraamaan lastensa vointia ja hakeutumaan matalalla kynnyksellä koronavirustestiin. Sosiaali- ja terveysvaliokunta päätti Monipalvelukeskus Palke 5 ja 7:n sulkemisesta 7.1. asti.

Sivistysvaliokunta kokoontui eilen torstaina. Esityslistalla oli lisäpykälänä ehdotus, jonka mukaan varhaiskasvatusmaksuja ei peritä 16.12.–9.1. väliseltä ajalta, mikäli huoltaja vastaa itse lapsen päivähoidosta vallitsevasta koronaepidemiatilanteesta johtuen.

Maksuja ei hyvitetä yksittäisten päivien poissaolosta vaan ainoastaan, jos hoito voidaan järjestää muutoin koko joululoman ajalla. Huoltajilla on loppuviikko aikaa järjestää päivähoito eli maksuvapautuksen voi saada voimaan vielä maanantaista alkaen.

Kaupungin toive on perheissä kuultu.

– Esimerkiksi Apilaniityn päiväkodissa oli torstaina paikalla kaksikymmentäviisi lasta. Perheet ovat reagoineet nopeasti, sivistysjohtaja Susanne Laaksonen kiittelee.

Laitilan terveyskeskuksen lääkäreiden vastaanoton toiminnan kerrotaan ruuhkautuneen pahentuneen koronatilanteen vuoksi.

– Pyydämme ystävällisesti välttämään asiointia potilastoimistossa sekä välttämään myös puhelinyhteydenottoja kiireettömissä asioissa, terveyskeskus tiedottaa.

Satasairaala tiedottaa, että omikron-muunnosta on todettu Laitilan lisäksi myös Raumalla.