Tietoa seurakunnasta

0

Laitilan Sanomissa (21.12.) sivulla 3, julkaistiin kolme Laitilan seurakuntaa koskevaa juttua. Jutuissa luodaan virheellisiä mielikuvia seurakunnasta. Jutun otsikko ”Seurakunta vähentää tuntuvasti pappien määrää”, luo sellaisen käsityksen kuin Laitilan seurakunnassa tekemä pappien työ olisi vähenemässä – koska siis pappien määrää vähennetään ”tuntuvasti”. Todellisuudessa pappien määrä ei vähene nykyisestä tilanteesta.

Virkojen vähentämisessä todetaan vain nykytilanne, missä on eletty jo pitkään. Seurakuntalaisen näkökulmasta papin palvelut eivät vähene. Nykyiseen kahteen pappiin verrattuna saadaan jopa lisäystä palveluihin.

”Seurakunta panostaa viestintään”-kirjoitus luo mielikuvaa, että seurakunnan viestintäkulut olisivat toimintaan nähden liian suuret. Näin ei ole.

Viestintä on kaikkien työmuotojen yhteinen asia. Siksi viestintäkuluihin on siirretty monien kustannuspaikkojen menoja.

Myös kolmen työntekijän palkkakuluja on siirretty viestinnän kustannuspaikan alle, mistä syystä viestinnän kulut näyttävät suurilta. Vähennystä on saatu aikaan puolestaan muille kustannuspaikoille.

Viestintäkulujen suuruutta voi tietysti aina arvioida. Esimerkiksi Laitilan Sanomien osuus seurakunnan ensi vuoden viestinnän budjetista on 10 000 euroa.

Edelleen jutuissa annetaan ymmärtää, että seurakunta ei suostu kertomaan toimittajalle tietoja. Seurakunta kertoo kyllä avoimesti tietoja, mutta keskeneräisiin asioihin ei vastata.

Laitilan seurakunnalla on ensi vuonna Laitilan Puhelinosuuskunnan ja Laitila TV ry:n kanssa yhteistyötä. Siitä kerrotaan tarkemmin, kun sopimusneuvottelut ovat siinä vaiheessa, että on kerrottavaa.

Toimittaja kirjoittaa vielä, että ”työharjoittelijan palkkaan ei ole varattu talousarvioon määrärahaa”. Ei kai, kun seurakunta ei maksa palkkaa työkokeilusta.

Jos joku haluaa tietää asioista tarkemmin, ottakoon yhteyttä allekirjoittaneeseen.

Petri Laitinen

Kirkkoherra

Laitilan seurakunta