Tuorekartanon uudet perunapakkaukset saivat huomioita pakkausalan julkaisuissa ympäri maailman

0
Tuorekartanon uutuusperunan pakkaus on herättänyt kiinnostusta laajalti.

Laitilalaisen perunayritys Tuorekartanon La Ratte -perunan ekologinen pahvipaikkaus on saanut julkisuutta ympäri maailman. 500 gramman laatikko on valmistettu Metsä Boardin Prime FBB EB -kartongista, jonka päällyste kestää kosteutta ja rasvaa.

– Se on täysin kierrätettävissä: pakkauksen voi kompostoida tai lajitella pahvinkeräykseen, Tuorekartano kertoo verkkosivuillaan.

Juttu La Ratte -pakkauksesta on julkaistu Packaging Europe -lehdessä, ruotsalaisessa Packnet -julkaisussa ja intialaisessa IndiFoodBev ruoka-alan lehdessä. Pohjoisamerikkalainen pakkausalan Brunton Business Publications taas kertoi laatikosta sivuillaan ja somessa.

Muovittomat laatikot ovat osa Tuorekartanon tavoitetta vähentää muovin määrää pakkausmateriaaleissa. La Ratte -perunoiden pieni pakkauskoko on suunniteltu vähentämään ruokahävikkiä.

– Pahvinen pakkaus on optimaalinen perunan säilytykseen, sillä se suojaa perunoita valolta ja kolhuilta.

– Tuorekartanolta löytyy myös DS Smithin kanssa suunniteltu ja toteutettu jääkaappipakkaus, joka voitti jopa ScanStar-kilpailun vuonna 2019. Yleisperunan pahvipakkaus on suunniteltu sopimaan täydellisesti jääkaappiin ja pidentämään perunan säilyvyyttä.

Myös jääkaappipakkaus on muoviton ja kierrätettävissä.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here