Tuorekartanon uudet perunapakkaukset saivat huomioita pakkausalan julkaisuissa ympäri maailman

0
Tuorekartanon uutuusperunan pakkaus on herättänyt kiinnostusta laajalti.

Laitilalaisen perunayritys Tuorekartanon La Ratte -perunan ekologinen pahvipaikkaus on saanut julkisuutta ympäri maailman. 500 gramman laatikko on valmistettu Metsä Boardin Prime FBB EB -kartongista, jonka päällyste kestää kosteutta ja rasvaa.

– Se on täysin kierrätettävissä: pakkauksen voi kompostoida tai lajitella pahvinkeräykseen, Tuorekartano kertoo verkkosivuillaan.

Juttu La Ratte -pakkauksesta on julkaistu Packaging Europe -lehdessä, ruotsalaisessa Packnet -julkaisussa ja intialaisessa IndiFoodBev ruoka-alan lehdessä. Pohjoisamerikkalainen pakkausalan Brunton Business Publications taas kertoi laatikosta sivuillaan ja somessa.

Muovittomat laatikot ovat osa Tuorekartanon tavoitetta vähentää muovin määrää pakkausmateriaaleissa. La Ratte -perunoiden pieni pakkauskoko on suunniteltu vähentämään ruokahävikkiä.

– Pahvinen pakkaus on optimaalinen perunan säilytykseen, sillä se suojaa perunoita valolta ja kolhuilta.

– Tuorekartanolta löytyy myös DS Smithin kanssa suunniteltu ja toteutettu jääkaappipakkaus, joka voitti jopa ScanStar-kilpailun vuonna 2019. Yleisperunan pahvipakkaus on suunniteltu sopimaan täydellisesti jääkaappiin ja pidentämään perunan säilyvyyttä.

Myös jääkaappipakkaus on muoviton ja kierrätettävissä.