Uudenkaupungin koronatilanne on edelleen vaikeutunut

0
Uudenkaupungin terveysasemalla järjestetään Walk in -päiviä, joista voi hakea koronapassin, jos sitä ei saa kanta.fi -sivustolta hankittua. Päivien tarkoitus on estää terveyspalvelujen ruuhkautumista. Arkistokuva: Timo Jakonen

Koronatilanne vaikeutuu entisestään, tiedotti Uusikaupunki keskiviikkoiltana. Uudenkaupungin 14 vuorokauden ilmaantuvuus on 604,8, kun vastaava luku on Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin alueella 304,6. Ilmaantuvuus on Uudessakaupungissa koko epidemian korkein.

Kaupungissa on peruttu ensi lauantaiksi suunniteltu Rauhantori. Aattona Uudenkaupungin joulurauhan julistus toteutetaan videoituna. Rauhan juhlavuoden päätös uudenvuodenaatosta siirtyy myöhemmin järjestettäväksi.

Jo viime viikolla kerrottiin, että Uudenkaupungin yhteistoiminta-alueella neljäsluokkalaiset ja sitä vanhemmat Hakametsän koulussa, Kalannin koulussa, Uudenkaupungin yhtenäiskoulussa ja Vehmaan koulussa ovat terveyslautakunnan päätöksellä etäopetuksessa joululomaan saakka. Poikkeukselliset opetusjärjestelyt eivät koske haavoittuvassa asemassa olevia oppilaita.

Koronapassit Uusikaupunki ohjeistaa hakemaan kanta.fi-sivustolta. Jos sivuston käyttämisessä tai passin tulostamisessa on hankaluuksia, voi koronapassin hakea Uudenkaupungin terveysasemalta Välskärintieltä Walk in -päivinä 15.12, 28.12., 11.1. tai 25.1. kello 9–15.