Uudenkaupungin koronatilanne on epidemia-ajan huolestuttavin – Yhteistoiminta-alueen tartunnanjäljitys äärirajoilla

0
Maskien käyttöä suositellaan yhä. Arkistokuva: Eero Saarikoski

Uudenkaupungin 14 vuorokauden ilmaantuvuusluku on noussut kriittiisiin lukemiin ja on tällä hetkellä 461,70, Uusikaupunki tiedottaa. Aiempi huippulukema kaupungissa oli maaliskuussa 273.

– Eilen 30.11. on kirjattu peräti 12 uutta tartuntaa, kaupunki tiedottaa.

Koronatilanteesta johtuen kouluilla on mahdollisuus yksikkökohtaisiin toimenpiteisiin kuten hybridi- ja etäopetuksen käynnistämiseen sekä aiempaa laajempaan maskisuositukseen. Uudessakaupungissa maskisuositus voidaan jatkossa laajentaa koskemaan myös 1–3 vuosiluokkien oppilaita, mikäli alakoulussa esiintyy merkittäviä tartuntaryppäitä.

Tapahtumiin on asetettu rajoituksia. Kouluissa järjestettäviin joulujuhliin voivat osallistua oppilaat, opettajat ja muu välttämätön henkilökunta. Vanhempia tai muita ulkopuolisia vieraita ei ole syytä kutsua mukaan.

Itsenäisyyspäivän juhla Kulttuurikeskus Crusellissa ei ole avoin yleisölle. Tilaisuus striimataan, ja sitä voi seurata Uudenkaupungin YouTube-kanavalla 6.12. klo 12. Myös ​Rauhantori peruuntuu 11.12. ja se siirtyy myöhemmin ilmoitettavaan ajankohtaan.

– Uudenkaupungin terveyslautakunta kokoontuu tänään keskiviikkona 1.12. ylimääräiseen kokoukseen koronatilanteen vuoksi.

Uudenkaupungin yhteistoiminta-alueen tartunnanjäljitys äärirajoilla


Uudenkaupungin yhteistoiminta-alueella oleva huolestuttava koronatilanne heijastuu tartunnanjäljityksen toimintaan.

– Uudessakaupungissa tilanne on tähänastisen korona-ajan kriittisin. Kouluissamme ja päiväkodeissamme on ollut viime viikkojen aikana paljon tartuntoja ja altistumisia. Harrasteryhmissä koronaa on esiintynyt ja myös aikuisväestössä on tartuntoja. Tartunnanjäljitys on erittäin kuormittunut, kertoo Uudenkaupungin sosiaali- ja terveysjohtaja Sari Rantanen .

Tartunnanjäljitys kannustaa kaupunkilaisia jaksamaan haastavassa tilanteessa.