Uusi ruokapaikka Kinon alakertaan –  Porilaisyrittäjä siirtyi Laitilaan

0
Ravintolan yrittäjä Suleyman Davran on saanut kokkiharjoittelijaksi ravintolaan Erdal Ilhanin, joka on työskennellyt ravintola-alalla muun muassa Helsingissä.

Kinon talossa on avattu uusi buffetravintola Restaurant Chef. Yrittäjä Suleyman Davran on pyörittänyt Porissa 6,5 vuotta kebab-pizzeriaa.

– Porin ravintolassa oli 20 asiakaspaikkaa. Laitilasta löysimme isommat tilat. Nyt asiakaspaikkoja on salin puolella 45 ja loosissa vielä 12. Aloitamme toiminnan nyt salin puolelta. Loosia emme toistaiseksi käytä, Suleyman Davranin vaimo Tiina Davran kertoo.

Vaimo työskentelee hoitoalalla, mutta tukee yrittäjäpuolisoaan hoitamalla esimerkiksi ravintolan tilavuokrauksia sekä paperitöitä. Suleyman on asunut Suomessa yli kymmenen vuotta ja puhuu suomea, mutta aina kielitaito ei riitä kaikkeen.

Uutta ravintolatilaa etsiessään Davranit olivat valmiit lähtemään lähes minnepäin Suomea vain.

– Kävimme Savossakin, äitini synnyinseudulla, katsomassa ravintolatilaa, mutta ei se sitten oikein ollut mieleen. Tamperekin oli ehdolla. Sitten verkosta tuli vastaan Laitilan Kinon talo. Tilat vaikuttivat toimivilta ja niin päädyimme tänne, Tiina Davran kertoo.

Ravintola avattiin viikko sitten perjantaina. Korona-aika ei vain ole paras mahdollinen uuden yrityksen lanseeraukseen.

– Viikonloppuna asiakkaita oli hyvin. Se yllätti, että valtaosa asiakkaista oli nuoria, alle kolmekymppisiä.

Arkipäivisin on lounasbuffet, muina aikoina ruuat voi tilata ruokalistalta. Ravintolasta saa myös noutoruokaa, kebabeja, pitsoja ja kanaruokia.

Ravintolan keittiössä hääräilee uusi kokkiharjoittelija Erdal Ilhan , jolla on kokemusta ravintola-alalta useastakin paikasta. Ilhan on tottunut tekemään turkkilaisen ruuan lisäksi myös italialaista, ranskalaista ja suomalaista ruokaa. Uusi ruokapaikka tarjoileekin miksaten erityyppisiä ruokia, esimerkiksi keskiviikon buffetpöydässä oli kananrintafileitä kermakastikkeessa, köftejä, bataattimuusia, tomaattipastaa, tsatsikia ja erilaisia salaatteja.

– Meillä on ajatuksena uudistaa ruokalistaa tammikuussa, kun alamme nähdä, mitä laitilalaiset syövät, Tiina Davran hymyilee.

Porissa yrittäjä tunnettiin pitkästä pitsalistastaan. Pitsavaihtoehtoja oli peräti 26. Laitilassa pitsavaihtoehtoja on nyt 14.

– Annoimme kokille vapaat kädet suunnitella ruokalistan. Katsotaan, mitä asiakkaat tilaavat ja teemme muutoksia sen mukaan.