Valmet Automotive julkisti ensimmäisen oman tuotteensa – Power Pack -akkujärjestelmä sopii voimanlähteeksi isoille koneille ja raskaan liikenteen ajoneuvoihin

0
Power pack -akkujärjestelmä sopii voimanlähteeksi esimerkiksi raskaalle liikenteelle.

Valmet Automotive julkisti oman Modular Battery Platform -tuoteperheensä ensimmäisen tuotteen, Modular Power Pack-akkujärjestelmän. Sen sarjatuotanto käynnistyy syksyllä 2022.

– Tuoteperhe tarjoaa laitevalmistajille ja integraattoreille helpon ja hinnaltaan kilpailukykyisen ratkaisun varsinkin työkoneiden sähköistämiseen ainutlaatuisella yhdistelmällä suorituskykyä, integroinnin helppoutta ja kestävyyttä, Valmet Automotive tiedottaa.

Power Pack soveltuu voimanlähteeksi erilaisiin maa- ja metsätalouden sekä rakennus- ja kaivosalan laitteisiin, raskaan liikenteen ajoneuvoihin, linja-autoihin sekä sähkökäyttöisiin teollisuuslaitteisiin ja -sovelluksiin. Power Pack perustuu edistykselliseen cell-to-pack -konseptiin, joka takaa korkean tehotiheyden. Lisäksi siinä käytetään kestäviä ja turvallisia LTO-kennoja, joiden ominaisuudet vastaavat Power Packille suunniteltujen käyttökohteiden ja -ympäristöjen vaatimuksia.

– Power Pack -akkujärjestelmä on tulos yli kahden vuoden intensiivisen tuotekehitys-, testaus- ja validointityöstä ja se täyttää relevanttien standardien vaatimukset.

Power Pack on optimoitu sovelluksiin, joissa vaaditaan suurta huipputehoa, nopeaa latausta ja pitkää käyttöikää. Kestävä Power Pack on suunniteltu etenkin vaativiin ja matalan lämpötilan käyttöympäristöihin.

Valmet Automotive on painottanut kehitystyössään turvallisuutta, laatua ja käytön helppoutta. Järjestelmä asennetaan Plug&Play-periaatteella, ja sen osat voidaan sijoittaa vapaasti käyttökohteen mukaan. Näin koneessa tai ajoneuvossa olevia tiloja voidaan hyödyntää optimaalisesti, ja samalla niiden suunnittelu yksinkertaistuu ja nopeutuu, sillä Power Pack ei vaadi akkujärjestelmälle erillistä yhtenäistä tilaa.

– Valmet Automotive vahvistaa asemaansa akkujen järjestelmätoimittajana. Olemme suunnitelleet Modular Power Pack -akkujärjestelmän, valmistamme sen ja markkinoimme sitä omalla nimellämme. Tuotteemme tarjoaa ainutlaatuisen yhdistelmän suorituskykyä, joustavaa intregroitavuutta ja pitkää käyttöikää kilpailukykyiseen hintaan, kertoo Valmet Automotiven EV Systems -liiketoimintalinjan johtaja Jyrki Nurmi.