Katso kuvat ja video: Vihdoin koitti wanhojen päivä – Laitilan lukion vanhojentanssit toteutuivat neljännellä kerralla

0
Laitilan lukion vanhimmat pääsivät vihdoin perjantaina pyörähtelemään Finnlamex-hallilla.

Laitilan lukion vanhojentanssit tanssitaan tänään. Aamulla lukion vanhimmat tanssivat tyhjille katsomoille ja esitys striimattiin ala- ja yläkoululaisille.

Poikkeukselliseksi tanssit teki niiden ajankohta eli lähes 10 kuukautta normaalia myöhemmin. Tanssit on jouduttu siirtämään kolme kertaa.

Lukion liikunnanopettaja Sanna Myllymaa myönsi, että viime viikkojen aikana heikentynyt koronatilanne vähän hirvitti, mutta onneksi tanssit silti onnistumaan.

– Neljäs kerta toden sanoo, hän sanoi ennen ensimmäisen esityksen alkua.

Samuli Ranta ja Kiia Vähä-Impola juonsivat tanssit. Poikkeuksellinen ajankohta kuului myös Rannan aloitusjuonnossa. Tämä huomautti, että tuskin kovin moni on samaan aikaan suunnitellut penkkareita ja osallistunut vanhojentansseihin.

Vanhojentansseissa nähtiin muun muassa tangoa, valssia ja cicapoa. Vauhtia, kimalletta tai tanssin riemua poikkeusaika ei päässyt verottamaan.

Vähä-Impilä, Ranta, Tuomas Pullinen ja Miia Helin kertoivat esityksen jälkeen, että ryhmä aloitti harjoittelun jo viime vuoden syksyllä.

Se, että tansseja jouduttiin kolme kertaa siirtämään, ei tullut lukiolaisille yllätyksenä.

– Ei se tuntunut ihmeelliseltä, kun koronatilanne oli tiedossa, Vähä-Impola kertoi.

– Mutta ei se toki kivalta tuntunut. Olisi ollut mukava tanssia jo viime keväänä, Helin lisäsi.

Rannan mukaan tanssiminen ilman yleisöä oli helpompaa.

– Mutta olisi silti ollut kiva tanssia yleisölle, hän lisäsi.

Kaikkia esityksiä lukion vanhojen ei tarvitse tanssia tyhjille katsomoille, sillä iltapäivällä he tanssivat muille lukiolaisille ja illalla vanhemmille ja muulle yleisölle.