Vuosihoroskooppi 2022

0

Oinas 21.3.–19.4.

Olet sinnikkyytesi ja energisyytesi ansiosta usein päässyt vaikeissakin tilanteissa eteenpäin, etkä jää tänäkään vuonna tuleen makaamaan. Muista kuitenkin, että tuen ja avun pyytäminen muilta ei ole heikkoutta, vaikka olet omaan vahvuuteesi tottunutkin luottamaan. Innostumisesi on viehättävää, mutta muista varata aikaa myös itsesi tutkiskeluun. Eiväthän arvosi ja elämäntapasi ole ristiriidassa keskenään? Vuohenmaan metsien vehreät sammalmättäät tyynnyttävät laukalle lähtevää mieltä ja kun kaipaat energian purkua, suloisen väsymyksen voit hankkia vaikka Toman suolla tarpomalla.

Härkä 20.4.–20.5.

Olet usein suoraviivainen; tiedät, mistä pidät, ja pusket sitä kohti päättäväisesti. Olet luotettava ystävillesi ja läheisillesi ja olet valmis puolustamaan tärkeitä ihmisiäsi. Muut voivat luottaa sinun apuusi ja tietävät, että pidät lupauksesi. Muistathan, että terve itsekkyys on hyvästä ja on arvokasta puolustaa itseäänkin, kun on kohdannut vääryyttä? Vahvista tänä vuonna turvaverkkojasi ja keskity asioihin, jotka tuovat sinulle turvaa ja lisäävät onnellisuuden tunnettasi. Onneksesi osaat nauttia elämän pienistä asioista; vaikkapa auringon kimalluksesta Sirppujoen pinnalla tai kuun loimotuksesta Valkojärven peltoaukeaman yllä.

Kaksoset 21.5.–20.6.

Moni kadottaa ikääntyessään helposti sisäisen lapsensa, kaksoset eivät. Sinä innostut, olet utelias ja leikkisä. Uuden vuoden kynnyksellä kannattaa katsella rehellisesti ympärille: Kohteletko muita hyvin? Kohteletko itseäsi hyvin? Suostutko innostuksen vallassa tekemään asioita, joita et oikeastaan haluaisi? Ethän vain mitätöi leikkisyyttäsi, uteliaisuuttasi ja pilkettä silmäkulmassasi? Anna palaa: käy vaikka kierimässä Rukoushuoneen mäki alas, pyydystä lumienkeleitä kielelläsi, hyppää Särkijärven laiturilta pommi veteen!

Rapu 21.6.–22.7.

Ravulla on maaemon luonne. Sinulle tyypillisiä ominaisuuksia ovat suojeluvaisto, sopeutuvuus, intuitio ja hyvä muisti. Pärjäisit mainiosti tietovisoissa, mutta et voi niitä harrastaa, kun koet syyllisyyttä, jos voitat vastustajasi. Ehkä on siis paras tyytyä rentoihin perhepeleihin, kuten Yatzyyn tai ristisanatehtäviin. Koska viihdyt hyvin luonnon rauhassa, mitäpä jos pakkaisit reppuun eväät ja kutsuisit perheen tai rakkaimmat ystäväsi retkelle Kirkkelinnaan. Vaistosi vie sinua oikeita reittejä, valitsitpa lopulta minkä tahansa tien. Lähde rohkeasti uuteen vuoteen!

Leijona 23.7.–22.8.

Leijona on luomakunnan kruunu, karvapäiden kuningas. Olet synnynnäinen johtaja, kunnianhimoinen, aikaansaava, elinvoimainen ja viisas. Jotta voisit toteuttaa luontaisia taitojasi, oletko harkinnut lähtemistä politiikkaan? Vai oletko jo mukana politiikassa? Jos aluevaalit menivät sinulta ohi, ala jo valmistautua seuraaviin vaaleihin. Voit hankkia hyvää taustatietoa vaalikampanjaasi varten viettämällä aikaa Shellin baarissa. Shellin parlamentista saat hyvät eväät tulevaan vaalimittelöön.

Neitsyt 23.8.–22.9.

Neitsyt huomaa heti, kun jokin asia ei ole kohdallaan. Neitsyen tyypillisiä ominaisuuksia ovat arvostelukyky, äärimmäinen tarkkuus, älykkyys ja hyvä terveys. Vältyt tarkkuutesi ja hygieniavaatimustesi ansiosta vakavalta koronalta. Vietät mielelläsi aikaa älyllisten harrastusten parissa, siksi tämä korona-aika ei sinua yhtään harmita, vaan vietät mielelläsi aikaa kirjastossa uusia älyllisiä haasteita etsien. Muista kuitenkin, että myös ystäviin on hyvä pitää yhteyttä. Voit lähettää vaikka postikortin. Muista myös äitienpäivä, se on vuoden juhlista tärkein.

Vaaka 23.9.–23.10.

Korona pakottaa kotoilemaan, joten luo kotiisi romanttista tunnelmaa kynttilöillä. Toisaalta rakastat reissaamista, joten kutsu ystäväsi luoksesi suunnittelemaan reissuja. Rahatilanteesi saattaa olla vaakalaudalla, mutta onneksi ilmaisiakin kohteita historiasta viehättyneelle löytyy lähiseudulta yllin kyllin. Hautvuoren luolassa voit painaa kätesi kylmää hohkaavan kallion kylkeen ja palata mielessäsi nuotiotulille. Niistä sinulla onkin lämpimiä muistoja. Sinussa elää sisäinen taiteilija, älä siis unohda 23. tammikuuta alkavaa Kustaa Hiekka -kulttuuriviikkoa, jossa voit kokea rajoja ylittäviä tunteita.

Skorpioni 24.10.–22.11.

Elämään intohimoisesti suhtautuva skorpioni uskaltaa heittäytyä uuden vuoden haasteisiin. Sinulla on sitkeyttä, joten kestät yhteiskunnassa vellovaa epävarmuutta. Jos et vielä harrasta uintia tai vesijuoksua, niin kannattaa aloittaa, joko luonnon vesissä tai uimahallissa. Vesi on sinun elementtisi ympäri vuoden. Olet ehdoton periaatteissasi, joten pidä tiukasti pääsi, vaikka joku yrittää johdatella sinua. Varsinkin Munamarkkinoiden aikaan kannattaa olla varovainen, silloin ajattelusi saattaa olla hetkellisesti sumuinen.

Jousimies 23.11.–21.12.

Menevälle ihmiselle pysähtyminen ei ole helppoa. Tulevana vuonna joudut kuitenkin olemaan aloillasi ja tarkastelemaan sisäisiä tuntemuksiasi. Päästä ne valloilleen. Negatiivisten tunteiden lisäksi löydät peruspositiivisuutesi ytimen. Nautit fyysisestä ponnistelusta, vaikka se olisi unohtunut. Kuntokuuri on helppo aloittaa vaikka Laitilan kuntoportaista. Portaissa ei ole talvikunnossapitoa, mutta tarvitset sitä itse. Kotona olemisen vastapainoksi löydät rauhaa ja rakkautta Tiihosen kahvilan hälinästä. Erinomaiset sosiaaliset taidot omaava jousimies löytää sieltä aina tuttuja, vanhoja tai uusia.

Kauris 22.12.–19.1.

Omikronin leviämisen estämiseksi koko maahan alkuvuodeksi asetetut rajoitukset eivät sinua hetkauta. Viihdyt muutenkin mieluummin kotona. Pidät kuitenkin energiatasojasi yllä ulkoilemalla. Kaipaat korkealle ja sinun onkin hyvä tähystää tulevaisuuteen kiipeämällä Ilvesvuoren tai Matovuoren päälle. Kesää kohti mennessäsi tunnet akkujesi latautuneen siinä määrin, että halajat ihmisten pariin. Älä kuitenkaan painosta itseäsi liikaa vaan kuuntele, mitä tarvitset. Jos se on omaa aikaa mökin rauhassa, salli se itsellesi.

Vesimies 20.1.–19.2.

Omia polkujaan kulkeva vesimies pursuaa ideoita. Näet mahdollisuuksia siellä, missä muut eivät niitä havaitse. Muiden vaipuessa alkuvuodesta synkkyyteen, sinä rynnistät eteenpäin. Muista kuitenkin, että muu maailma ei pysy vauhdissasi mukana. Intosi voi saattaa sinut törmäyskurssille työtovereidesi tai ystäviesi keskuudessa. Sinun kannattaisi kirjata kalenteriisi 23.7., sillä Jazzkukon kiekaisu voi merkitä sinulle isoa muutosta. Syksyn tullen sinun on kuitenkin syytä hidastaa vauhtiasi ja pysähtyä miettimään, mitä todella haluat. Et halua juosta ison mahdollisuutesi ohi.

Kalat 20.2.–20.3.

Sinua ehkä helpottaa tieto siitä, että tämän vuoden aikana voit päästää irti pitkään mieltä painaneista huolistasi. Alkuvuosi saattaa vielä tuntua sinusta raskaalta, mutta kun kevätaurinko kutittelee nenänpäätäsi olet jo voiton puolella. Kun voimasi alkavat palailla, muista pitää oma pääsi äläkä alistu muiden ohjailtavaksi. Tiedät itse parhaiten, mitä haluat. Sinulle voisi tehdä hyvää tähytä hetki horisonttiin. Ehkä haluat käydä katsomassa, miten meren aallot huuhtovat rantakiviä Hierkon polulla. Ison meren näkeminen auttaa asettamaan oman elämän haasteet ja ilonaiheet oikeisiin mittasuhteisiin.