2 x2–2 – Ringettenaisten viikonlopun saaliina kaksi sarjapistettä

0
Taru Kylä-Kaila teki viikonloppuna maalin ja alusti kaksi.

Ari Anteroinen

Joku numerologiasta innostunut voisi repiä pelihousunsa viime viikonlopun Laitilan Jyskeen naisten SM-jatkosarjan ringetteottelujen jälkeen.

Jyske pelasi viikonloppuna kaksi ottelua, joista molemmat kaksi päättyivät tasapeliin identtisin numeroin 2–2. Viikonlopun saaliiksi kertyi siis kaksi sarjapistettä.

Ja jos vielä halutaan hämmentää lisää, niin Jyskeen hyökkääjä Taru Kylä-Kaila, jonka pelinumero on 2, saalisti sunnuntaina kaksi syöttöpistettä. Saipa hän sunnuntaina vielä kaksi kahden minuutin rangaistustakin.

Lauantaina Jyske kävi Nokialla sarjakärjen vieraana. Peli eteni tasaiseen tahtiin, jos maalisaraketta katsotaan, 2–2 (1–1, 1–0, 0–1, 0–0). Jyskeen maalit tekivät Maria Elo ja Taru Kylä-Kaila. Maalissa Maria Perkkola keräsi tutusti taas huikeat torjuntalukemat, nyt 58.

Vieraspiste kärkijoukkueelta ei varmaan ollut huono suoritus?

– Ei. Paljon vastustaja pyöritti meidän päässä, mutta samalla niillä hyökkäyksillä, millä me pääsimme vastustajan päätyyn, saimme luotua vaarallisia tilanteita. Vielä kun saadaan sieltä irtorenkaat meille ja pidempiä hyökkäyksiä aikaseksi, niin peli paranee taas, lähetti valmentaja Marlena Kuusisto kommenttiä lauantain pelin jälkeen.

Sunnuntaina Jyske kohtasi Pirkkolan jäähallissa Helsinki Ringeten. Ja taas pisteet tasattiin maalein 2–2 (2–0, 0–0, 0–0, 0–2). Kotijoukkue teki osumansa ensimmäisen vartin aikana.

Sitten pelattiin ja pelattiin, kunnes viimeisen kympin aikana Jyske ensin kavensi Ella Hellstenin osumalla ja lopulta tasoitti pelin Lotta Ylitalon toimesta.

– Ottelu alkoi meiltä hyvin, mutta sitten jäähyt alkoivat sekoittaa pakkaa aika huolella, En tiedä, millaisen shekin Helsinki oli tuomareille kirjoittanut, mutta me saimme ihan kaikesta mahdollisesta ja mahdottamasta jäähyjä ja kaveri ei taas mistään, heitti valmentaja Kuusisto tulisieluista kommenttia tuomarikaksikko Niina Koljonen–Vesa Paavola kohti.

Jyskeelle tuomittiin kaikkiaan 10 jäähyä, kun Helsingin pelaaja istui boxissa vain kolme kertaa.

– Mutta aikalisän jälkeen vähän parannettiin ja tehtiin loppuun tarvittavat maalit. Yhden olisi toki saanut vielä tehdä, mutta yksi piste kelpaa kyllä tästäkin.

Sunnuntaina tehot 1+1 kerännyt Ella Hellsten oli kommenteissaan samoilla linjoilla valmentajan kanssa.

– Lähdettiin peliin hyvällä rähinällä ja voitontahdolla. Alkuun oltiin pelin päällä ja läpi pelin tuli hyviä paikkoja hyökkäyksessä. Puolustuspäässä klaarattiin hyvin tilanteet, Hellsten totesi.

– Jäähyt kuitenkin vähän sekoittivat meidän peliä ja maalipaikoista olisi pitänyt pistää paremmalla prosentilla sisään. Herättiin vähän liian myöhään maalintekoon. Mutta yksikin piste on tärkeä!

Omasta pelistään Ella Hellsten totesi, että kentällisellä kulki ihan hyvin.

– On itsellä ollut vähän hakemista erityisesti hyökkäyspelaamisessa alkukauden tauon jälkeen. Nyt tuntuu hyvälle, kun tulee onnistumisia ja saa niistä lisää itseluottamusta.

Hellsten oli pitkään sivussa loukattuaan selkänsä.

– Ja taitavat laiturit laidalla, niin kyllähän siinä kelpaa pelata!

Tuttuun tyyliin Perkkolan Maria torjui loistavasti Jyskeen maalilla ja palkittiin ottelun parhaana pelaajana. Tilastoihin kirjattiin nyt 52 torjuntaa.

Ensi viikonloppuna Jyske pääsee pitkästä aikaa pelaamaan kotihallissaan, kun se lauantaina kohtaa Kiekko-Espoon.