Akkujen kasvava kysyntä vaatii satsauksia – Valmet Automotive vahvistaa rahoitustaan 100 miljoonan euron lainalla

0
Uudessakaupungissa akkutehdas laajenee, neljästä tuotantolinjasta on vasta ensimmäinen valmis.

Valmet Automotive vahvistaa käyttöpääomarahoitustaan Finnveran myöntämällä 100 miljoonan euron luotolla, jolla on Euroopan investointipankin Pan-European Guarantee Fund (EGF)-takaus. Luotto on osoitus rahoitusalan luottamuksesta Valmet Automotiven liiketoimintastrategiaan ja kasvuun, ja se tukee yrityksen kehityssuunnitelmia ja vihreää siirtymää.

Valmet Automotiven kaikkien liiketoimintalinjojen strategiat painottavat sähköistä liikennettä ja kestävää kehitystä. Autoteollisuuden historiallisen muutoksen lisäksi sähköistyminen laajenee jatkuvasti uusille toimialoille ja sovelluksiin. Valmet Automotive arvioi akkuliiketoiminnan kasvavan liikevaihdoltaan suurimmaksi toimialakseen jo muutaman vuoden kuluessa.

Autoteollisuuden siirtymä sähköisiin ajoneuvoihin on erittäin nopeaa, ja akkujen valmistuskapasiteetin kysyntä jatkaa kasvuaan. Valmet Automotive on vastannut asiakastarpeisiin, ja on esimerkiksi noussut 48V akkujen johtavaksi sopimusvalmistajaksi. Samalla yritys on laajentanut rooliaan korkeajänniteakkujen järjestelmätoimittajaksi.

Sähköisen liikenteen aikakausi näkyy yhä selkeämmin myös Valmet Automotiven autonvalmistuksessa, missä jo merkittävä osa nykyisestä tuotannosta on hybridimalleja. Lisäksi kuluvan vuoden aikana Uudessakaupungissa käynnistyy uuden täyssähköisen Lightyear One -mallin valmistus omalla tuotantolinjallaan.

– Valmet Automotiven toiminnan kehittäminen ja aseman vahvistaminen nykyisen kaltaisessa hyvin dynaamisessa toimintaympäristössä edellyttävät vahvaa käyttöpääomarahoitusta, jota Finnveran myöntämä luotto osaltaan meille tarjoaa, Valmet Automotiven talousjohtaja Juha Torniainen perustelee.

Finnvera, Suomen valtion omistama erityisrahoitusyhtiö, voi EGF-takausohjelman puitteissa myöntää kesäkuun 2022 loppuun asti kaikkiaan 650 miljoonaa euroa käyttöpääoma- ja investointilainoja. Yksittäisen luoton määrä on enintään 100 miljoonaa euroa.