Akkutehtaalla akkupaloja

0
Arkistokuva.

Valmet Automotiven akkutehtaalla Uudessakaupungissa syntyi vaaratilanne keskiviikkona alkuillasta, kun tuotannossa ollut akku syttyi palamaan. Työntekijät onnistuivat poistamaan akun rakennuksen ulkopuolelle ja paikalle hälytetyn pelastuslaitoksen tehtäväksi jäi tilanteen varmistaminen.

Yksi henkilö kuljetettiin sairaalaan tarkastettavaksi, mutta suuremmilta henkilövahingoilta vältyttiin.

Pelastuslaitos sai hälytyksen autotehtaalle hieman kello 18 jälkeen.

VALMET Automotiven akkutehtaan tuotantolinjalla syttyi myös maanantaina tuleen neljä akkukennoa. Pelastuslaitos sai hälytyksen Autotehtaankadulle hieman iltaseitsemän jälkeen. Paikalle lähti seitsemän yksikköä.

Päivystävä palomestari Marko Ahtikivi kertoo, että akkukennot paloivat avoliekillä siinä vaiheessa, kun pelastuslaitoksen väki saapui paikalle. Palo sammutettiin nopeasti ja kennot vietiin sisätiloista pihalle pakkaseen. Tämän jälkeen tiloissa tehtiin savutuuletus.

Tulipalosta ei aiheutunut suuria aineellisia vahinkoja, eikä henkilövahinkoja tullut.