Aluehallintovirastolta odotetaan perjantaina päätöstä tulevista rajoituksista – Monia kiinnostaa, että saako lasten harrastaminen jatkua

0
Lounais-Suomen aluehallintovirasto kertoi kuluneella viikolla, että lasten ja nuorten harrastamisen rajoittaminen on yksi viimeisimmistä keinoista rajoittaa epidemian leviämistä. Kuva: Inka Sulonen

Lounais-Suomen aluehallintovirasto pyrkii tekemään perjantaina päätökset tulevista koronarajoituksista Varsinais-Suomen ja Satakunnan sairaanhoitopiirien alueilla. Nykyiset määräykset ovat voimassa lauantaihin asti.

Epidemiatilanne on sekä Varsinais-Suomessa että Satakunnassa edelleen vakava ja terveydenhuolto kuormittunut. Lounais-Suomen aluehallintovirasto on pyytänyt alueen sairaanhoitopiireiltä asiantuntijalausunnot, joiden perusteella arvioidaan rajoitusten tarkempaa sisältöä

Varsinais-Suomen koronakoordinaatioryhmä suosittaa rajoitusten jatkamista. Satakunnan vastaava koordinaatioryhmä kokoontuu perjantaina 14.1. ja antaa omat suosituksensa alueelle.

Aluehallintovirasto kertoi kuluneella viikolla huomioivansa päätöksenteossaan sairaanhoitopiirien usein korostaman näkökulman, jonka mukaan lasten ja nuorten harrastustoimintaa rajoitetaan viimesijaisena epidemian hillitsemiskeinona.