Arkistojen aarre 10 vuoden takaa: ”Avaruuspallo” kummastutti pyhärantalaista Siljaa

0
Silja lähetti piirustuksensa ”avaruuspallosta” äitinsä avustuksella lehdille. Kuvan taakse Silja saneli ” Silja ja äiti ja Caro-koira olivat lenkillä ja näkivät avaruuspallon. ”

Pyhärantalainen Marja Tuomaala oli 4-vuotiaan Silja -tyttärensä ja perheen koiraan Caron kanssa lenkillä Pyhärannan Lahdenvainiossa tiistai-iltana kahdeksan aikoihin.

– Olimme iltalenkillä Lahdenvainiossa, kun äiti näki taivaalla vihreän tulipallon. Mietin, olisiko se ollut tähdenlento. Mutta se oli aika vihreä ja keltainen. Se muutti väriään keltaisemmaksi ja oli tosi kirkas.Luulin, että se laskeutui naapurin Riitan pihalle. Minua pelotti ja halusin pian kotiin. Minä luulin, että se laskeutuisi meidän päälle, Silja kertoo.

Tapaus puhutti Siljaa koko illan ja vielä seuraavanakin päivänä. Kotiin päästyään Silja piirsi kuvan näkemästään.

– Silja kertoi piirtävänsä kuvan uutisiin, että muutkin saavat tietää tapahtumasta. Siljan piirtämä kuva kertoo mielestäni hyvin näkemäämme, äiti sanoo.

Siljan piirustus on julkaistu jo Satakunnan Kansan verkkosivuilla. Lisäksi Iltalehti oli lainannut sivuillaan Satakunnan Kansan juttua ja julkaisi linkin Satakunnan kansan sivuille.

– On aika mukavaa, kun uutinen on päässyt lehteen, Silja kertoo.

Satakunnan Kansan haastatteleman Ursan havaintokeskuksen johtaja Jukka-Pekka Teiton mukaan kyseinen valoilmiö on näkynyt laajemminkin Etelä-Suomessa. Hänen mukaansa kyseessä on joko avaruusromua tai suhteellisen kookas meteoriitti.

– Se pääsi tulemaan poikkeuksellisen matalalle ilmakehään. Tällaiset tapaukset ovat vähän harvinaisempia. Todennäköisesti jotain on tippunut maapallolle asti, Teitto kommentoi Satakunnan Kansalle.