Jyske sai Espoota vastaan vain yhden osuman – Kymmenen jyskeläistä maajoukkueisiin

0
Jyskeellä maalinteko kangertelee. Kuvituskuva: Jane Iltanen

Ari Anteroinen

Ennen lauantain kotipeliä Laitilan Jyskeen naiset olivat pelanneet vieraissa ringeten SM-jatkosarjassa kolme niukkamaalista 2–2 -tasapeliä. Aikomuksena oli muuttaa meininkiä kotihallissa ja ottaa pitkästä aikaa voitto ja heilutella maaliverkkoja vähän tiuhemmin.

Näin ei kuitenkaan käynyt, vaan vierasjoukkue Kiekko-Espoo puolusti mallikkaasti ja maalivahti Hanna Minkkinen hoiti eleettömän varmasti torjunnat espoolaisten maalinsuulla.

Toki ei laitilalaisten puolustustahtoa ja maalivahti Maria Perkkolan peliäkään voi moittia, sillä omiin meni taas kerran vain kaksi.

Mutta kun tehtyjen maalien sarakkeeseen saatiin merkattua lauantaina vain yksi osuma Lotta Ylitalon mailasta, niin siinä syy, miksi ei voittoa päästy tuulettamaan.

Espoo haki Laitilan Kukko-Areenalta kaksi sarjapistettä niukalla 1–2 (0–0, 0–1, 1–1, 0–0) -lukemilla.

– Toinen erä oli meidän kohtalomme. Muuten oli sellaista tasaista pelaamista..maalinteko…, huokaili Jyskeen valmentaja Marlena Kuusisto pelin jälkeen.

Mikä siinä maalinteossa nyt sitten mättää? Viimeiseen neljään peliin vain seitsemän osumaa.

– Pitäisi vaan saada itseluottamusta ylöspäin. Ja muutoinkin saada rentous pelaamiseen. Kukaan ei odota meiltä mitään, kun pelaamme sarjanousijana täällä vanhoja konkarijoukkueita vastaan. Näytetään, että osaamme pelata ja yritetään laittaa rengasta sisälle. Ruvetaan saamaan pinnoja myös meille.

Kotijoukkueen parhaan pelaajan palkinnon nappasi vahvasti pelannut Hanna Ropanen.

Miten varakapteeni näki lauantaisen pelin?

– Se oli vähän sellaista ”pinkiponkia” koko peli. Ajoittain meni ihan hyvin. Mutta sitten lähdimme ehkä vähän sähläämään liikaa. Puolustus pelasi ihan hyvin, mutta hyökkäykseen pitää saada lisää tarkkuutta. Kyllä ne maalit sieltä alkavat vielä tulemaan, Ropanen totesi.

Onko maalintekotuska nyt enemmän henkimaailman juttuja kuin taitokysymys?

– Ei se taidosta ole kiinni. Luulen, että enemmän on pääkopasta kiinni. Muutama apina taitaa siellä niskassa olla, Ropanen jatkoi.

Tappiostaan huolimatta Jyske pysyi neljän parhaan joukossa, sillä myös Raision RNK Flyers kompuroi Lahdessa häviten 7–3.

Lahteen on edessä matka myös Jyskeellä 5.2. Sunnuntaina 6.2. pelataan kotona RNK Flyersia vastaan.

Kymmenen jyskeläistäja pari UJK:n pelaajaa Tie Huipulle -tapahtumaan

Tulevana viikonloppuna ei ringeten sarjapelejä ole, sillä silloin järjestetään kolmessa ikäluokassa Tie Huipulle -tapahtuma Vantaan Tikkurilassa.

Naisten maajoukkueeseen on kutsuttu Laitilan Jyskeen naisista Maria Perkkola, Fanni Elo, Jasmin Kiiski, Taru Kylä-Kaila, Hanna Ropanen ja Lotta Ylitalo.

Raisiossa pelaava Jyskeen kasvatti Iida Lehti on myös mukana.

Leirillä pelattavissa otteluissa pelaajat saavat näytönpaikkoja loppuvuonna pelattavia MM-kisoja varten, jotka järjestetään Suomessa.

21-vuotiaiden maajoukkueeseen valittiin Jyskeestä Tessa Kiiski ja Teresa Tapani . Naapurikaupungin UJK sai mukaan Helmi Silokiven. Kiiski ja Tapani ovat myös pelanneet naisten SM-sarjajoukkueessa.

18-vuotiaisiin vakkasuomalaista väriä tuovat Jyskeen Pinja Toivonen  ja Saaga Tuomi sekä UJK:n Emma Usvala. Saaga Tuomella on myös kokemusta Jyskeen naisten SM-joukkueesta.