Kiekkomiehet toivovat pikaista paluuta kaukaloon – Asetelmat loppukauteen ovat herkulliset

0
Kakkosdivisioonaa pelaavat Jyskeen jääkiekkoiljat toivovat pääsevänsä taas pelaamaan. Arkistokuva: Solina Saarikoski

Juha Laine

Laitilan jäähallin varauskalenterista on miesten vuorot kadonneet. Treenejä ei ole ollut koronarajoitusten tiukennuttua. Taukoa peleistä on jo yli kuukausi.

Valoa on tunnelin päässä, mutta tämän taudin jyllätessä on opittu varovaisiksi. Harras toive kuitenkin on, että kausi saataisiin kunnialla päätyyn asti.

– Pelataan sitten vaikka pienemmällä pelimäärällä, kunhan saataisiin kausi vedettyä loppuun saakka. Viime kaudella homma jäi kesken, eikä haluaisi saman toistuvan, Jyskeen päävalmentaja Pasi Saarela mietiskeli.

Osa pelaajista on käynyt ulkojäillä, mutta yhteisiä tapahtumia ei ole ollut. Saarelan mukaan moni pelaaja ilmaisi turhautumista joukkueen yhteisessä viestiryhmässä, kun taukoa pidennettiin.

Jos uusia rajoituksia ei tule, niin joukkue pääsee vihdoin yhteisharjoituksiin ensi tiistaina. Neljän päivän päästä ensitreeneistä on jo sarjapisteitä tarjolla. Tilanne on vaikea, mutta niin se on muillekin joukkueille.

Jotain hyvääkin pitkässä breikissä on ollut. Kroonisesta pakkipulasta kärsinyt Jyske on täysin erilaisessa tilanteessa nyt.

– Yksi pakki sai armeijan valmiiksi ja kaksi on tervehtynyt loukkaantumisista. Nyt on jopa kilpailua pelipaikoista, kun syksyllä vedettiin välillä kolmella puolustajalla. Toivotaan, ettei nyt tarvitse jättää runsauden takia ketään kokoonpanon ulkopuolelle, Saarela toivoi.

Asetelmat loppukauteen ovat herkulliset. Kymmenen peliä on jäljellä, ja Jyske on hienosti toisella sijalla kolme pistettä VG-62:n takana. Saarela oli erittäin tyytyväinen suojattiensa meininkiin syksyllä.

– Täytyy nostaa hattua, että noin kapealla miehistöllä saatiin voittoja tuollainen määrä. Meillä on hyvät mahdollisuudet kahden parhaan joukkoon, Saarela ennakoi.

Mikäli nousukarsintoihin edellyttävälle paikalle kiivetään, se edellyttää yhden osa-alueen petraamista.

– Maalinteko on ollut meidän kompastuskivi. Paikkoja kyllä luodaan, mutta usein tehdään itse siitä liian vaikeaa. Onnistumisia pitäisi tulla enemmän, Saarela vaati.

VG:n ja Jyskeen lisäksi KuKi Harjavallasta on hieman irti muista. Laitilalaisten ensimmäinen haaste on juuri KuKi ja vieraskentältä lähdetään liikkeelle. Jos muutoksia ei tule, niin ensimmäinen kotipeli on 10. helmikuuta Chiefsiä vastaan.