Koronavirustartunnat kasvussa Uudessakaupungissa – Koululaiset lähiopetukseen, mutta iltapäiväkerhotoiminta tauolle

0
Kasvomaskien käyttö on tärkeää, sillä koronatartunnat ovat jälleen kasvussa. Arkistokuva: Marttiina Sairanen

Koronavirustartuntojen määrä on nousussa ja Uudenkaupungin kaupunki on päivittänyt toimintaohjeitaan koronaepidemian hallitsemiseksi.

Kevätlukukausi aloitetaan peruskouluissa lähiopetuksena. Rehtorit tiedottavat oppilaita, vanhempia ja henkilökuntaa käytännön toimista tarvittaessa. Pandemiatilanteesta johtuen kouluissa ei järjestetä ylimääräistä vapaa-ajantoimintaa, kuten iltapäiväkerhoja tai nuorisopalvelujen ohjaamaa välituntitoimintaa. Vierailijoiden asioiminen koulujen ulko- ja sisätiloissa koulupäivän aikana on toistaiseksi kielletty.

Uudenkaupungin kirjastoissa otetaan käyttöön pika-asiointi. Asiakkaat voivat viettää kirjastossa korkeintaan 15 minuuttia kerrallaan. Kirjastoissa on edelleen voimassa aluehallintoviraston ohjeistuksen mukainen 20 henkilön asiakasmäärärajoitus, sekä voimakas kasvomaskisuositus.

Kaupungin palveluasumisen yksiköissä otetaan käyttöön vierailurajoitukset. Yksiköissä voivat pandemiatilanteesta johtuen vierailla vain asukkaan läheiset, sekä hoito- ja terapiahenkilökunta. Muilta osin vieraiden asiointi on toistaiseksi kielletty.

Eläkeläisten päiväkeskus Sakunkulman ryhmätoiminnat keskeytetään ainakin 15.1. saakka. Ruokailut voidaan toteuttaa turvavälit ja muut terveysturvalliset käytännöt huomioiden.