Kustaa Hiekan lukutuvalla esiintyvät bändit ja kitaristit – Konsertteja saa taas pitää

0
Konsertteja saa taas järjestää. Ensimmäinen Vakka-Suomen musiikkiopiston konsertti pidetään torstaina lukutuvassa Fredrika-salissa.

Vakka-Suomen musiikkiopiston kevään ensimmäinen konsertti pidetään torstaina 3. helmikuuta kello 19 Fredrika-salissa Kustaa Hiekan lukutuvalla. Laitilassa pääsevät taitojaan näyttämään bändit ja kitaristit. Bändi Laitilan vierailijoina ovat viulisti ja huilisti.

Konsertti on sekä Laitilan että Uudenkaupungin bändin ensiesiintyminen ja luvassa on rokin klassikoiden lisäksi myös muita musiikkityylejä. Uudenkaupungin bändin vetäjä, kitaransoiton opettaja Maria Sapelkina kertoo, että bändissä soittaa kolme samanikäistä musiikista todella innostunutta poikaa. He löysivät nopeasti yhteisen sävelen ja ovat kehittämässä yhteismusisointia ehdottamalla kappaleita ja omia musiikillisia ideoitaan tunnilla. Laitilan bändin ohjaavana opettajana toimii kitaransoiton opettaja Katri Heino.

Soolonumeroissa kuullaan muun muassa J. S. Bachin Preludi, joka on alunperin kirjoitettu luutulle ja jota esitetään nykyään pianolla, kitaralla ja cembalolla sekä Paganinia, masurkkaa, rokkia ja kansansävelmiä.

Konsertin soiva kesto on reilu puoli tuntia. Konsertti toteutetaan noudattaen Lounais-Suomen aluehallintoviraston määräystä eli konserttiin voidaan ottaa yleisöä rajoitetusti: tämän konsertin kohdalla yleisömäärä on maksimissaan 40 henkeä.

Konserttiin tullaan paikalle terveinä, pestään kädet tullessa ja lähtiessä, pidetään toisiin riittävät turvavälit sekä käytetään kasvomaskia 1-luokkalaisista alkaen. Konserttiin ei ole sisäänpääsymaksua.