Kuvataideseuran toimintaa jatkaa Kulttuuriseura – Aktiivinen väki on vähentynyt muun muassa paikkakunnalta muuton johdosta

0
Kirjastonhoitaja Päivi Salminen vastaanottaa Haukkalan puuveistoksen. Luovuttajana kuvataideseuran Birgit Kinnanen.

Jussi Vaajasaari

Laitilan kirjasto sai viime lauantaina taidelahjoituksen. Laitilan seudun Kuvataideseura kiitti kirjastoa vuosikymmenten yhteistyöstä. Kirjastolle luovutettiin taiteilija Vieno Haukkalan puuveistos Tikanheittäjä.

Kuvataideseura on pitänyt vuosikymmeniä näyttelyitään kirjastossa. Laitilan kaupunginkirjasto on tarjonnut kuvataideseuralle hyvät puitteet ja samalla myös valvonnan taidenäyttelyille, kiitteli rahastonhoitaja Birgit Kinnanen.

– Kiitän kirjaston puolesta kuvataideseuraa hyvästä yhteistyöstä, sanoi kirjastonhoitaja Päivi Salminen vastaanottaessaan Haukkalan puuveistoksen.

Laitilan seudun Kuvataideseura on toiminut lähes viisi vuosikymmentä. Yhdistys on järjestänyt jäsenilleen kulttuurimatkoja ja taideopetusta. Viime aikoina aktiivinen väki on vähentynyt muun muassa paikkakunnalta muuton johdosta.

Viime vuonna Kuvataideseura päätti lopettaa yhdistyksensä. Toimintaa päätettiin jatkaa Laitilan Kulttuuriseura Walon yhteydessä.

– Kulttuuriseura Walo saa kuvataideseuran henkisen perinnön ja vähäiset varat. Taidenäyttelyitä voi tietenkin pystyttää myös Walon talolle, sanoo Kulttuuriseura Walon puheenjohtaja Jukka Vehmas.

Vakka-Suomen kansalaisopisto on myös ollut Laitilan seudun kuvataideseuralle hyvä yhteistyökumppani. Kuvataidekursseilla ja kesäleireillä opettajien palkka on saatu opiston kautta.

– Kuvataideseura on toiminut monipuolisesti. Me olemme järjestäneet retkiä ja kursseja. Toivottavasti sama jatkuu Kulttuuriseura Walon piirissä, sanoo Maarit Elo noutaessaan kirjastosta näyttelyssä esillä olleita keramiikkatöitään.

Vieno Haukkala

  • Laitilalaisen kuvantekijä Vieno Haukkalan tuotanto käsittää ennen muuta öljyväriteoksia ja veistoksia.
  • Graafista suunnitteluakin tehneen Haukkalan käsialaa on muun muassa Laitilan Jyskeen logo.
  • Maanviljelijä Vieno Haukkala (1909–1986) kävi Turun Taideyhdistyksen piirustuskoulun 1929–1932.
  • Hänen töitään on ollut esillä useissa näyttelyissä, viimeisin Niron talolla vuonna 2002.
  • Koviolainen Vieno Haukkala on Laitilan seudun kuvataideseuran Vuoden taiteilija 1986.