Laitilan Sanomat 14.1.2022: Vanhainkodin koronatilanne huolettaa

0

Laitilan kaupungin korona-johtoryhmä on linjannut vuoden 2021 aikana, että asiakkaiden ja kaupungin henkilöstön koronatartunnoista sekä -altistumisista ei erikseen tiedoteta. Pääpaino tiedottamisessa on asianosaisten, mahdollisten omaisten sekä asiaan kuuluvien sidosryhmien tiedottamisessa ja toiminnan turvaamisessa.

Laitilan kaupungin koronatilanne on heikentynyt eikä sairastumisilta sekä altistumisilta ole vältytty kaupungin palveluissa. Tilanne on näkynyt myös kaupungin vanhainkodissa, Kaukolankodissa loppuvuodesta 2021.

Kaukolankodissa ilmenneistä koronatartunnoista sekä -altistumisista on ilmoitettu omaisille ensi tilassa. Myös asukkaiden voinnin heikkenemisestä ollaan aina yhteydessä omaisiin, on kysymys sitten koronatartunnasta tai muusta sairaudesta.

Kaukolankodissa ei ole ilmennyt vakavia tartunnan muotoja. Koronaan varautuminen sekä henkilöstön ansiokas toiminta tartuntojen leviämisen ehkäisyssä ovat vaikuttaneet siihen, että tilanne Kaukolankodissa on jo tasaantunut.

Eristämistä käytetään terveydenhuollon viranomaisen ohjeiden mukaisesti, kun henkilöllä todetaan koronatartunta. Tällä pyritään välttämään mahdolliset jatkotartunnat.

Eristystä käytetään tarvittaessa myös kaupungin ikäihmisten asumispalveluissa. Henkilökunnan suojautumiseen kiinnitetään erityistä huomiota koronaan sairastuneiden hoidon ja hoivan yhteydessä.

Laitilan Sanomien 14.1. kirjoittamassa artikkelissa mainittiin, että Kaukolankodissa olisi ollut vierailukielto marraskuusta lähtien. Kyseinen tieto on virheellinen. Omaisia on toivottu välttämään tai siirtämään vierailuja yleisesti levinneen ja helposti tarttuvan Omikron-variantin vuoksi.

Vierailut on toteutettu ensisijaisesti Kaukolankodin vierailutiloissa, jos se on asukkaan voinnin puolesta ollut mahdollista. Muussa tapauksessa vierailut on toteutettu asukkaiden omissa huoneissa. Omaisia on pyydetty ja pyydetään edelleen olemaan etukäteen yhteydessä yksikköön vierailuaikojen sopimiseksi.

Johanna Ahokas

sosiaali- ja terveysjohtaja

Laitilan kaupunki