Laitilan terveyskeskus lopettaa viikoittaisen tiedottamisen koronatartunnoista – Sairastuneiden määrää ei enää tiedetä

0
Kaikkia koronaan sairastuneita ei enää testata Laitilassa. Kuva: Solina Saarikoski

Laitilan terveyskeskus lopettaa viikoittaisen tiedottamisen Laitilassa havaituista koronavirustartunnoista. Lieviä oireita omaavia laitilalaisia ei enää ohjata viralliseen koronavirustestiin, joten todellista sairastuneiden määrää ei tiedetä. Viime maanantaina sairastuneiden määrä edeltävältä kahdelta viikolta oli 79 koronavirustartuntaa.

Terveyskeskus on tiedottanut viikoittain paikallisesta koronavirustilanteesta talvesta 2020 lähtien. Alkuvaiheessa tiedotus laadittiin kaksi kertaa viikossa, maanantaisin ja torstaisin. Tilanteen rauhoittumisen myötä viime kesänä tiedotetta harvennettiin kerran viikossa tehtäväksi.

– Koronanäytteelle hakeutumisen ohjeita on päivitetty Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksella, ja Laitilan terveyskeskus noudattaa THL:n tuoreita ohjeita lieväoireisen koronan testaamisesta. Tämän johdosta ilmitulleiden koronatulosten määrä ei enää jatkossa anna vertailukelpoista ja luotettavaa tietoa paikallisesta koronavirustilanteesta, ylilääkäri Tuuli Kuisma kertoo.

Laitilan terveyskeskus ei siis enää jatkossa tiedota organisaation ulkopuolelle positiivisten covid-19 tulosten määrää ja jäljitettävyyttä.