Laitilassa nettiajanvaraus koronatestausta varten poistuu

0
Lieväoireisia ei enää Laitilassa testata niin sanotulla virallisella testillä.

Laitila noudattaa Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen uutta koronatestausohjeistusta, jossa lieväoireisia ei enää ohjata testiin. Niinpä Laitilan nettiajanvaraus koronatestausta varten poistuu.

Kuitenkin terveydenhuollossa tehtävälle koronavirustestille on syytä hakeutua, mikäli koronaoireinen työskentelee sosiaali- ja terveydenhuollossa asiakas- ja potilastyössä, on raskaana, kuuluu vakavan koronavirustaudin riskiryhmään tai työskentelee missä tahansa tehtävässä ympärivuorokautisessa hoiva- tai vammaispalvelussa.

Koronatestauskriteerit arvioi jatkossa terveydenhuollon ammattilainen.

– Mikäli sinulla on oireita ja kuulut johonkin edellä mainittuun ryhmään, varaa testausaika soittamalla Laitilan terveyskeskukseen puh. 0285018301, Laitilan terveyskeskus tiedottaa.

Perusterveiden ja lieväoireisten ei yleensä ole tarvetta ottaa yhteyttä terveydenhuoltoon eikä hakeutua terveydenhuollon koronavirustestiin.

– Mikäli kotitesti on positiivinen, vältä kontakteja viiden päivän ajan oireiden alusta alkaen. Sairaslomatodistuksen voit pyytää joko omasta työterveyshuollosta tai terveyskeskuksesta.