Laitilassa yöpyy edullisesti – Pyhärannassa ja Uudessakaupungissa huonot varausasteet Airbnb-kohteissa

0
Laitilalaisen Pirkko Varjon kokemukset Airbnb-majoittamisesta ovat positiiviset, vaikka siitä on myös paljon työtä. Laitilan Sanomat kertoi hänen kokemuksistaan kesällä 2020. Varjojen kohde ei ole tällä hetkellä vuokrattavissa. Kuva: Laura Varjo

Vertaa Ensin Suomi Oy teki laajan Airbnb-selvityksen. Sen mukaan Laitilassa on yhdeksän aktiivisesti vuokrattavaa kohdetta. Niiden keskimääräinen varausaste on 67 prosenttia ja keskimääräinen yöhinta on maakunnan matalin, 47 euroa.

Pyhärannassa kohteita on kahdeksan. Niiden varausaste on matala, 30 prosenttia. Keskimääräinen yöhinta Pyhärannassa on 86 euroa.

Uudessakaupungissa aktiivisesti vuokrattavia kohteita on enemmän, 23 kappaletta. Keskimäärin niistä pyydetään 77 euroa yöltä. Uudessakaupungissa varausaste on Pyhärannan luokkaa, 31 prosenttia.

Vertailussa ovat mukana kaikki Suomen kunnat ja kaupungit, joissa on Airbnb-toimintaa. Varsinais-Suomessa on valtakunnallisesti Suomen viidenneksi eniten Airbnb-kohteita 665 kappaletta ja seitsemänneksi halvin yöpymishinta 105 €.

Parhaiten Airbnb-toiminta tuottaa Varsinais-Suomen kunnista Kustavissa, keskimäärin 2 392 €/kk. Mynämäellä toiminta on koko Varsinais-Suomen kunnista vähiten kannattavaa keskimääräisen tuoton ollessa 582 €/kk.

Wikipedia määrittää Airbnb:n yhdysvaltalaiseksi yritykseksi, sovellukseksi ja internetsivustoksi, jonka kautta voi ilmoittaa huoneiston tai vastaavan tilan vuokrattavaksi. Asunnot ovat yksityisten ihmisten tai sijoittajien omistuksessa. Wikipedian mukaan Airbnb perii niiden välittämisestä 10–13 prosenttia vuokrasta.

Laitilan Sanomat kirjoitti kesällä 2020 Airbnb-majoittaminen on Varjon pariskunnalle harrastus. Varjojen majoituskohde ei ole tällä hetkellä vuokrattavissa.