Mikäli ulkotilaisuuksia saa järjestää, niin kulttuuriviikko päättyy ilotulitukseen

0
Kustaa Hiekka -kulttuuriviikko päättyy sunnuntaina ilotulitukseen, mikäli aluehallintovirasto sallii ulkotapahtumien järjestämisen. Aluehallintoviraston nykyiset määräykset kieltävät kaikki yleisötapahtumat, mutta kielto ovat voimassa enää perjantaina. Uudet avin määräykset annetaan tällä viikolla. Arkistokuva: Matti Norr

Kustaa Hiekan kulttuuriviikkoa on vietetty koronarajoitusten takia Suunnitelma B – Varjosta valoon -teemalla.

– Keskustassa on esillä valaisu- ja valotaidereitti, joka on saanut hyvän vastaanoton ja sitä on käyty katsomassa paljon. Useat ovat valinneet tämän reitin myös iltakävelyn kohteeksi, Laitilan kulttuuripäällikkö Piia Allén kertoo.

Yleisötapahtumien sijaan ohjelmaa on esitelty sähköisten kanavien välityksellä. Taru Salosen taidenäyttelyyn Kuvia Unholasta on päässyt tutustumaan kirjastoon. Näyttely on esillä helmikuun loppuun asti.

Kulttuuriviikko päättyy sunnuntaina kello 20 ilotulitukseen. Ilotulitus lähetetään Urheilukentän ja pesäpallokentän väliseltä alueelta, mikäli aluehallintoviraston päätös tilaisuuden mahdollistaa.

– Näillä näkymin uskomme, että ulkotilaisuuksia saa viikonloppuna jo järjestää. Mikäli näin ei kuitenkaan ole, ilotulitus joudutaan perumaan nopealla aikataululla.

Ilotulitus näkyy laajalle alueelle. Yleisöä pyydetään huomioimaan vallitseva tilanne. Perhekuntien välillä tulee säilyttää turvavälit ja maskien käyttöä suositellaan.

– Ennen ja jälkeen ilotulituksen ehtii vielä kiertää Suunnitelma B – valaisureitinkin, Allén vinkkaa.