Mitä ny -viestissä pohditaan median toimintaa sekä avoimen ja suljetun tilaisuuden eroja

0

Mitä ny -palstalla julkaistaan lukijoiden viestejä. Niitä voi lähettää numeroon 050 4758787.

LAITILAN valtuustossa halutaan rajoittaa valtuutetun puheoikeutta. Yllättävä esitys? Jos suljetussa valtuustoseminaarissa valtuutettu esittää kysymyksen, miksi Laitila lopetti yksityisen päivähoidon? Virkamiesten on helppo vasta kysymykseen, kun tilaisuus on suljettu. Jos kysymys esitetään valtuuston kokouksessa, missä kuulijoita on paljon ja paikalla on myös Laitilan Sanomien toimittaja, vastauksen antaminen on vaikeampaa, koska asiasta tulee näin julkinen. Laitilassa osa virkamiehistä ja luottamushenkilöitä kuvittelee ja toivoo, että Laitilan Sanomat on kaupungin tiedotuslehti. Ei ole tiedotuslehti. Lehti on vallan vahtikoira, joka on laitilalaisen lukijan asialla. Laitilan Sanomat kertoo myös asioita ja ongelmista, joista ei haluta kertoa julkisesti. Laitilaisten etu on se, että toimittajien kynä on terävä tarvittaessa. Median apulainen