MLL järjestää perhekahvilaohjaajakoulutuksen helmikuussa verkossa

1
Pyhärannassa perhekahvilakäynnin yhteydessä voi myös lukea ja lainata kirjoja. Essi Siivonen ja Lukas Roos tutkivat eläinkirjaa. Arkistokuva: Hanna Hyttinen

Mannerheimin Lastensuojeluliiton Varsinais-Suomen piiri kouluttaa uusia vapaaehtoisia perhekahvilaohjaajia keskiviikkona 2. helmikuuta kello 10–12.30 verkossa. MLL:n perhekahvilat ovat perheiden avoimia kohtaamispaikkoja, joissa pienten lasten vanhemmat tutustuvat samassa elämäntilanteessa oleviin vanhempiin ja voivat jakaa arjen kokemuksiaan sekä kuulumisiaan. Samalla lapset saavat leikkiseuraa. Perhekahvila kokoontuu yleensä kerran viikossa ja ohjaajana toimii vapaaehtoinen perhekahvilaohjaaja.

Laitilassa perhekahvila toimii Mukulavintissä, joka sijaitsee Sairaalantiellä. Pyhärannassa perhekahvilaa järjestetään MLL:n toimesta Rohdaisissa nuokkarilla Pajamäentiellä sekä seurakunnan toimesta Rohdaisissa seurakuntakodissa ja Ihodessa Kylätiellä nuokkarilla.

MLL hakee nyt lisää perhekahvilaohjaajia Varsinais-Suomeen. Perhekahvilassa ohjaaja avaa ja sulkee tilat, keittää kahvia ja teetä, huolehtii kahvikassasta sekä ottaa perheet vastaan. Lisäksi perhekahvilaohjaaja voi suunnitella erilaista toimintaa, kuten askartelua lapsille ja teemakeskusteluja vanhemmille.

Perhekahvilaohjaajana on mahdollisuus ylläpitää ammatillista osaamistaan sekä oppia monipuolisesti uusia asioita, kuten toiminnan suunnittelua, organisointia, viestintää ja kirjanpitoa. Perhekahvilaohjaajan tehtävä sopii hyvin myös esimerkiksi opiskelijalle tai eläkeläiselle.

– Koronan luoma poikkeusaika on vienyt perheitä etäälle toisistaan, ja monet kaipaisivat paikkaa ja aikaa tavata vertaisiaan, kertoo piirin koordinaattori Miia Päiviö.

– Perhekahvilat ovat tehokas keino lisätä asuinalueiden yhteisöllisyyttä lapsiperheiden välillä. Suosittelen tulemaan rohkeasti mukaan kuuntelemaan, mitä MLL:n järjestämä toiminta pitää sisällään!

Verkkokoulutukseen ilmoittautuneet saavat linkin koulukseen osallistumista varten. Uusille ohjaajille suunnatussa koulutuksessa kerrotaan lisää ohjaajan tehtävästä ja perhekahviloiden toiminnasta. Maksuttomaan koulutukseen osallistuminen ei vielä sido sinua järjestämään toimintaa.

Koulutukseen voi ilmoittautua suoraan Olet tärkeä -sivuston kautta.

1 KOMMENTTI

  1. MLL:n toiminta on oiva esimerkki siitä miksi yhdistyksiä tarvitaan. Hienoa työtä kiitos❤️

Kommenttien lisääminen on estetty.