Pekka Anttila paransi Suomen ennätystään – ”Pakkohan oli lähteä petraamaan, kun ennätys minulta yritettiin viedä.”

0
Pekka Anttilalla on hallussaan Suomen ennätyksiä noin tusina, kolmessa eri painoluokassa. Arkistokuva: Ari-Matti Ruuska

Juhani Marttala

Voimanostaja Pekka Anttila paransi WBC-liiton ikämiesten alle 90-kiloisten sarjan Suomen ennätystä maastavedossa Juvalla järjestetyissä kansallisissa kilpailuissa.

– Pakkohan ennätystä piti lähteä petraamaan, kun Kari Heimonen sen minulta yritti viedä, hän naurahtaa.

Heimosen yritys epäonnistui, mutta Anttila paransi hallussaan ollutta 55–59-vuotiaiden ennätystä ensimmäisellä yrityksellä jo puolella kilolla 200,5 kiloon. Toisella nousi 207,5 ja kolmannella 212,5 kiloa, joka on nyt voimassa oleva SE.

Lämmitelläkseen hän päätti osallistua vetoa edeltäneeseen penkkipunnerrukseen, jossa teki mielestään nykykunnollaan kolme kelpo suoritusta. Ensimmäisellä nousi 90, toisella 95 ja kolmannella 97,5 kiloa.

Suomen ennätyksiä Anttia laskee pitävänsä hallussaan ikäsarjassaan kolmesta painoluokasta eli alle 82,5-, alle 90- ja alle 100-kiloista pyöreästi tusinan verran. Voimanostossa ennätyksiä on sekä jalkakyykystä että maastavedosta ja yhteistuloksesta, yksittäisistä laeista maastavedosta.