Pyhärannan vt. kunnanjohtaja Harri Hiitiö pidätetty virastaan – Kunnanhallitus valitsi vs. kunnanjohtajaksi uusikaupunkilaisen Merja Kosken

0
Harri Hiitiö toimi Pyhärannan vt. kunnanjohtajana vuosina 2018-2021.

Pyhärannan valtuuston puheenjohtaja Miikka Roos (yp.) on pidättänyt vt. kunnanjohtaja Harri Hiitiön virastaan viime viikon perjantaina. Virasta pidättäminen jatkuu seuraavaan valtuuston kokoukseen asti.

PYHÄRANNAN kunnanhallitus kokoontui tänään. Hallituksen tietoon on tullut, että Lounais-Suomen poliisi tutkii Hiitiötä virkarikoksesta. Lisäksi Lounais-Suomen aluehallintovirasto on saattanut Pyhärannan kunnanhallitusta ja vt. kunnanjohtajaa koskevan päätöksen ja huomautuksen poliisin tietoon virkarikosepäilyn selvittämiseksi.

Kunnanhallitus päätti varata Hiitiölle tilaisuuden tulla kuulluksi asiassa. Kuulemistilaisuus järjestetään seitsemän päivän sisällä.

Kunnanhallitus valitsi väliaikaiseksi vs. kunnanjohtajaksi uusikaupunkilaisen Merja Kosken. Kokouksessa Sinikka Pirttinokka (kok.) esitti, että kunnanhallitus valitsee vt. talous- ja hallintojohtaja Aino-Liisa Jalosen väliaikaiseksi kunnanjohtajaksi, mutta esitys raukesi kannattamattomana.

SAMASSA kokouksessa Pyhärannan kunnanhallitus päätti esittää valtuustolle, että tämä perustaisi väliaikaisen valiokunnan valmistelemaan vt. kunnanjohtaja Harri Hiitiön irtisanomista. Sinikka Pirttinokka (kok.) esitti Janne Lehtisen (ps.) kannattamana, ettei menettelyä käynnistetä. Pirttinokan esitys kaatui äänin 5-2.

Kunnanhallitus merkitsi lisäksi tiedokseen, että 13.12. tehty päätös kuulemistilaisuuden järjestämisestä, kuulemistilaisuuteen osallistuvien nimeämisestä ja kuulemisen jälkeen päätettävistä toimenpiteistä täytäntöönpanon käyneen tarpeettomaksi tilapäisen valiokunnan perustamista koskevan esityksen vuoksi.