Pyhäranta hankkimassa Reilan päiväkodille tonttia – Valtuustolle esitetään 15 000 euron lisämäärahaa tontin ostamista varten

0
Arkistokuva: Päivi Sappinen

Pyhärannan kunnanhallitus esittää valtuustolle 15 000 euron lisämäärahaa, jolla on tarkoitus ostaa Reilan koulun vierestä tontti. Tontille suunnitellaan uutta päiväkotirakennusta Reilan päiväkodille, joka toimii tällä hetkellä Reilan koulun pihapiirissä.

Talousarviossa on jo varauduttu 70 000 euron määrärahalla rakentamaan Reilan päiväkodille kunnallistekniikka ja perustukset. Lisäksi asemakaavamuutokseen on varattu 15 000 euroa. Päiväkodille ajateltu tontti vaatii kaavamuutoksen, jotta sille voidaan rakentaa päiväkoti.

Pyhärannan vs. kunnanjohtaja Merja Koski kertoo ilahtuneensa Reilan päiväkodin suunnitelmista kuultuaan niistä.

– Tämä on tosi positiivinen asia. Onhan tämä pitkän tähtäimen suunnitelma, mutta tontin ostaminen on ensimmäinen askel siinä. Kun Ihoden päiväkoti tulee valmiiksi, niin täällä ollaan seuraavaa suunnittelemassa, Koski kertoo.

Investointiaikeiden taustalla on toisaalta se, että nykyiset tilat eivät ole käytännölliset, mutta myös lapsimäärän kasvu ja toisaalta sivistyspalveluihin panostaminen.

– Kun sosiaali- ja terveyspalvelut lähtevät pois kunnilta, meidän tehtävä Pyhärannassa on nimenomaan varhaiskasvatuksen ja koulutuksen edellytyksistä huolehtiminen, Koski lisää.

Kunnanhallitus päätti myös ehdollisesti, että mikäli valtuusto myöntää määrärahan, tontti päätetään hankkia sekä valtuutti vs. kunnanjohtaja Kosken allekirjoittamaan kauppakirjan.

Avi huomautti päiväkoti Kirsikan liian suuresta lapsimäärästä – Vs. kunnanjohtaja Merja Koski: “Pyhärantaan on todellakin tullut lapsiperheitä”

Kunnanhallitus merkitsi tiedokseen Lounais-Suomen aluehallintoviraston valvontaohjelman toteuttamisesta antaman päätöksen. Avi totesi, että Reilassa sijaitsevan päiväkoti Kirsikan lapsimäärä ylitti varhaiskasvatuslaissa määritellyn. Avi huomauttaa, ettei kunta voi ottaa päiväkotiin enempää lapsia ja lapsimäärää on mahdollisuuksien mukaan pyrittävä pienentämään kuitenkin lapsen etu huomioiden.

Kunnanhallitus totesi, että tällä hetkellä lapsimäärä on varhaiskasvatuslain mukainen. Lisäksi kunta huolehtii jatkossakin siitä, että määrä ja päivähoidon henkilöstörakenne toteutuvat säädösten mukaisesti.

Varhaiskasvatuksen haasteista huolimatta taustalla on positiivinen signaali.

– On hienoa asia, että täällä on lapsia ja päiväkodit ovat pullollaan. Se on positiivinen ongelma. Pyhärantaan on todellakin tullut lapsiperheitä, Pyhärannan vs. kunnanjohtaja Merja Koski huomauttaa.