Raumalaisia kehotetaan noudattamaan tiukkoja turvallisuustoimia – Koronajohtoryhmä: ”Omikron leviää väestössä voimakkaasti”

0
Arkistokuva

Rauman kaupungin koronajohtoryhmä ohjeistaa kaupunkilaisia noudattamaan tiukkoja turvallisuustoimia koronan leviämisen ehkäisemiseksi. Koronajohtoryhmä kokoontui keskiviikkona 5.1. keskustelemaan alueen heikentyneestä koronatilanteesta.

Kaupunkilaisten toivotaan edelleen välttävän lähikontakteja, huolehtivan riittävistä turvaetäisyyksistä sekä noudattavan laajaa maskisuositusta.

Koronatartunnat ovat Raumalla kasvussa, ja omikron-virusmuunnos leviää väestön keskuudessa erittäin voimakkaasti. Koronaturvallisten toimien noudattaminen on erityisen tärkeää, jotta kuntalaisten palvelut voidaan turvata.

Kaupunki pyrkii varmistamaan sosiaali- ja terveyspalveluiden henkilöstön riittävyyden suurista tartuntamääristä huolimatta.

– Vaikeassa epidemiatilanteessa korostuvat ihmisjoukkojen välttäminen ja kahden metrin turvavälien varmistaminen toiseen henkilöön. Näin voidaan välttää lähikontaktin syntyminen, jota sosiaali- ja terveysministeriökin suosittelee hätäjarrumekanismin käyttöönoton yhteydessä. Maskin käyttö on edelleen tarpeen, vaikka olisi hankkinut täyden rokotussuojan. Hyvä käsi- ja yskimishygienia tulee olla osa käyttäytymistämme. Myös koronarokotteiden ottaminen on ehdottoman tärkeää pitkäaikaisen epidemian kuriin saamiseksi ja vakavien tautimuotojen estämiseksi, toimialajohtaja Satu Helin sanoo.