Ravit: Kiveinen ohjasti yllätysvoiton

0
Jere Kiveinen on ajanut Livarotilla nykyisen valmentaja-omistajan Kari Rintalan ajan molemmat voitot: ensin viime maaliskuussa Turussa ja nyt sunnuntaina Porissa.

Kun hevonen, joka on lähdön kolmanneksi vähiten pelattu ja jonka osuus T5-pelissä on vain yksi prosentti, ottaa kirkkaan voiton, voidaan puhua yllätyksestä

Laitilalainen ohjastaja Jere Kiveinen taituroi kaarinalaisen lämminveriruunan Livarotin uran viidennen ykköstilan Porissa uuden ravivuiden alkajaisiksi sunnuntaina.

Kari Rintalan omistama ja valmentama 9-vuotias Livarot seuraili muiden menoa peränpitäjänä, mutta alkoi toisella kierroksella kiristää otettaan. Viimeisellä takasuoralla Kiveinen lähes lennätti ajokkiaan kolmatta rataa pitkin, ja maalisuoralla ainoa uhkaaja oli Jarmo Saarela ohjastana Zest Boy, joka sekin joutui taipumaan Kiveisen kirittämälle Livarotille. Voittoaika oli 17,3a.

Kiveisen Porin ajokeista Mighty Kiss Kiss ravasi kolmannessa kilpailussaan ensimmäisen kakkostilansa ajalla 20,7. Kolmosrahat Kiveinen ajoi Kretongilla (31,8).

Uudenvuoden aattona Forssassa Jere Kiveinen ohjasti kolmossijat Tähti-Kulkurilla (32,8) ja Mama’s Golden Girlillä (17,5a).