Savukaasupesuri Uudenkaupungin kaukolämpölaitoksen laitokselle

0
VSV on investoinut viime vuosina ympäristöystävällisen kaukolämmön tuotantoon. Arkistokuva

Vuosi 2021 oli Uudenkaupungin kaukolämmön liikevaihdon osalta hyvä ja tuotannon ympäristöystävällisyys parani entisestään, VSV-konserni tiedottaa.

Kaukolämmön hiilidioksidin ominaispäästö oli 8 g/kWh, joka oli 64 prosenttia pienempi kuin vuonna 2020.

– Pitkäjänteinen työ ympäristöystävällisen lämmön tuottamiseksi jatkuu, VSV-konsernista tiedotettiin.

Syksyllä VSV-Energia solmi toimitussopimuksen savukaasupesurista, joka ottaa lämpöä talteen Uudenkaupungin biopolttoaineita polttavan laitoksen savukaasuista ja siirtää lämmön kaukolämpöverkkoon.

Savukaasupesurin rakennustyöt alkavat helmikuussa 2022 ja tavoitteena on käynnistää laitos vuoden 2022 syksyllä.

– Nykyisin laitoksen hakkeen poltosta muodostuvat savukaasut poistuvat piipusta 130 asteen lämpötilassa. Uuden savukaasupesuri-investoinnin jälkeen lämpötila on alle 40 astetta, eli savukaasuista lauhdutetaan lämpöä talteen jopa 4 megawatin verran, liiketoimintajohtaja Mika Salo toteaa.

VSV-konsernin mukaan Uudenkaupungin kaukolämmön hintaa on pystytty pitämään edullisella tasolla jatkuvalla prosessien kehittämisellä vuodesta toiseen. – Uudenkaupungin kaukolämmön hinta on edelleen yli 10 prosenttia halvempaa kuin kaukolämpö keskimäärin muualla Suomessa. Kaukolämmön hintaa ei olla nostamassa vuonna 2022.

Savukaasupesurihankkeen tavoitteena on varmistaa Uudenkaupungin kaukolämmön edullinen hinta myös tulevaisuudessa, parantaa lämmön tuotannon hyötysuhdetta merkittävästi ja samalla vähentää hiilidioksidipäästöjä entisestään.